CP Magenet

okosokolovo

Član
Tu od
30 Sij 2012
Poruka
29
Koristi li ko Cp Magenet. (cp.magenetcom)
Ja sam počeo iz radoznalosti prošle godine i za sada imam oko 100$. Prodaja linkova ide od 0.4$ do 10$ na mesečnom nivou. Potrebno je registrovati se, sajt od najmanje PR1.....itd. Čeka se kada neko odabere vaš sajt onda dobijete uputstva gde (na kojoj strani) da postavite link.
Kada sam se ja registrovao isplatu su vršili putem Pay Pal-a i čekom. Minimum za isplatu čekom je bilo 100$.
Sada kada treba da podignem ne mogu jer su u međuvremenu izbacili plaćanje čekom a Pay Pall u Srbiji ne prima uplate, iako vidim da oni probaju da uplate.
EDIT: Zabranjena razmena novca...
Pozdrav.
 

okosokolovo

Član
Tu od
30 Sij 2012
Poruka
29
Evo da se javim i da kažem da sam rešio stvar. Bitno je da funkcioniše i da zaista ide isplata. Oko isplate pomogao mi je drug iz USA na čiji je PayPall nalog uplaćen novac (nisu pravili nikakav problem-bitna im je samo bila e-mail -pay pall adresa na koji želim prebacivanje novca).
E onda sam rekao drugu da mi to prebaci Westernom i od 100$ ja sam u Srb dobio 68evra. Western baš dere-ali eto i to funkcioniše.
Mislio sam tada da prekinem saradnju sa njima jer ne šalju više čekove, ali eto snašao sam se i za ubuduće i nastavio saradnju. Trenutno mesečno kod istih uzmem oko 20$ pa onda Google Ad...i sakupi se.
Samo sam želeo da vam kažem da funkcioniše CP MageNet.
Pozdrav svima.
 

mishop

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2009
Poruka
153
Koliko ti linkova guraju kog tipa i ka kakvom sadržaju?
 

okosokolovo

Član
Tu od
30 Sij 2012
Poruka
29
mishop kaže:
Koliko ti linkova guraju kog tipa i ka kakvom sadržaju?
Pa ima svačega što se tiče ka čemu vode linkovi. Uglavnom vode ka online prodaji. Svi su HTML (tekst sa linkovanom rečju). Tekst je od par reči do nekada 20-tak reči. Uklapaju se lako i u html strane i u cms.
Linkove plaćaju na osnovu PR stranice. Nije neka veća zarada ali prija kada nakon nekog vremenskog perioda dobijete 100$. Kod mene je u proseku 85% nastavak saradnje svakog novog meseca. Padnu još poneki novi tako da generalno nije loše. Ja lično sam zadovoljan.
Opet da napomenem da uplaćuju samo na PayPall račun. Meni je bilo za nedelju dana uplaćeno, od podnošenja zahteva.
 

feto

Član
Tu od
7 Ruj 2013
Poruka
40
Poz.
Idu li linkovi na sajtove na srpskom jeziku,i koliko se plaća link na sajtu sa PR4 ?
 

okosokolovo

Član
Tu od
30 Sij 2012
Poruka
29
feto kaže:
Poz.
Idu li linkovi na sajtove na srpskom jeziku,i koliko se plaća link na sajtu sa PR4 ?

Da. Vidim da im jezik sajta ne predstavlja problem. Sa PR 4 imam dva sajta i neke linkove plaćaju od, 0,5$ do 10$-zavisi kako ti ponude. Ja sam neke od 3$ odbijao i sa tim nema problema. Ako neke nećeš da stavljaš i to je OK.
Ubaciš sve svoje sajtove sa nakmanje PR1 pa vidiš. Prodje neko vreme da indeksiraju i tada počinju da ti šalju predloge. Ponavljam, neke linkove produžuju automatski, a koje ne žele pošalju zahtev za njihovo uklanjanje. Kada pošalju da postavih link imaš 72h da iste postaviš, u protivnom smatraju da ih odbijaš.
 

okosokolovo

Član
Tu od
30 Sij 2012
Poruka
29
Nije dugo pisano o Magenetu, pa da osvežim. Ja i dalje koristim, ali su se uplate mnogo, mnogo smanjile. Odnosno pala je cena linkova. Od dana kada je Google "ugasio" PR. Oni su tada krenuli sa nekim svojim cenama i zarada je mnogo mala sada. Cene se krecu od 0,01 do 10$ na mesečnom nivou za postavljanje koda sa linkom. Nekada postoje i cene na godišnjem nivou (na 12 meseci). Nije loše ako imate sajt sa mnogo strana, više sajtova, pa ih ubacite i onda se nakupi to na mesečnom nivou.

Linkove možete ubacivati i ručno ili putem Plugina automatski se ubacuje.

Isplatu vrše putem PayPala i dalje, minumum je 50$.

Možete i putem referala zarađivati kod njih. Ispod teksta sam postavio njihov baner - kako možete postaviti na svom sajtu, i čini mi se da daju 10% od zarade.

 

okosokolovo

Član
Tu od
30 Sij 2012
Poruka
29
Najpre da čestitam na kupovini Foruma i obnovi istoga. Mislim da će biti posećeniji nego ranije, a i platforma je bolja, responsive...Sve najbolje u daljem radu.

Kako je Forum opet počeo sa radom, da nastavimo gde smo stali vezano za Magenet.

I u ovoj 2021. godini i dalje sarađujem sa njima. Do sada sam od njih naplatio oko 1.500 dolara. Naravno ovo je za više godina saradnje i na više domena/sajtova. Poslednjih godina su drastično smanjili cene linkova, tako da sada mesečno uzimam oko 1,8 do 2 dolara za domen koji ima PR 4. Ranije je to bilo oko 8 dolara mesečno. Ali kao i Google tako i ovi. Svi zarađuju preko naših leđa, Međutim pta da se radi. Pored Googla, pojedinih pojedinačnih oglašavanja, dobro dođe i ovaj Magenet. Sigurni su. Sada im je isplata minimum 60 US dolara. Uplatu vrše na PayPal od 25 do 5 u mesecu. Malo pre tog perioda poznesete zahtev za isplatu i isplata stiže. Tu su OK. Nikada nisam imao problema oko isplate - evo već mnogo godina ga koristim. Podrška im je ozbiljna i vremenski za veoma kratak period odgovaraju i pomažu.

Ja trenutno imam na nekoliko domena postavljene linkove pa ću vam postaviti stranice tih sajtova da vidite kako izgledaju. Uglavnom ih stavljam (ako ih postavljam ručno) u Footeru, ili koristim njihov Wordpress Plugin pa on sam postavlja automatski. Trenutno na jednom sajtu koristim automatski (videćete na sajtu o dijetama) i on postavlja iznad Footera. Sve zavisi do teme Wordpresa gde će postaviti. Na ostalim sajtovima teme mi nisu baš predviđene za ove stvari pa ručno postavljam. Uglavnom se linkovi postavljaju na početnoj strani jer je najcenjenija, ali se postavljaju i na drugim stranama - u zavisnosti od kvaliteta strane - tada je cena uglavnom i mnogo manja, ali malo po malo.... nakupi se.

Bitno je napomenuti i to da se nekada postavi link na 12 meseci i plaća se mesečno, vidite u svom nalogu mesečno da legne i odakle, sa kog oglasa je legla uplata. Sve vi možete da odbijete. Vaš je sajt pa kako hoćete. Ja lično odbijam linkove ka xxx sajtovima (mada ih imam dosta ponuda i cene nisu loše, ali sadržaj mojih sajtova nije za to).

Još i ovo da napomenem. Od pre nekog vremena počeli su i sa prodajom Article linkova, tekstova. (Content). Isto imate Plugin. Ja ga imam na jednom sajtu (vidi dole EU Media Group) za mesec dana plaćaju 0.04 US. Hoće taj Article na 12 meseci. Ovo je presmešna cena, ali s obzirom da su tek počeli sa ovim, a ja skoro registrovao i postavio ovaj sajt (još sam u fazi ispitivanja tržišta za njega, pa čak imam i ponude da prodam taj, a i još neke domene) smatrao sam zašto ne ostaviti. Zar ne?

Evo, ukoliko moderatorima ne smeta što ostavljam linkove sajtova/domena, postavljam te sajtove kako biste imali uvid gde se postavljaju linkovi i na kojim stranama, kao i novo što su počeli sa Article (content):

1. KoZnaZna.com - vize, putovanja, dijeta, saveti, zdrav život i vežbe - dole ispod Footera su oglasi/linkovi,
2. Нишор, Обновљена црква светог Ђорђа - ovde sam ručno ubacio na kraju teksta/članka.
3. Travel - Discover Serbia - ručno ubacio dole ispod Footera,
4. Homepage - Dijetica.com: fitnes, dijete, zdravlje, vežbe - automatski se ubacuje, ovde na ovoj temi Plugin ubacuje iznad Footera,
5. Avionom.com - Avionom - informacije o putovanju avionom - ispod Footera - ručno ubacujem,
6. Rentiranje, iznajmljivanje - ručno ubacujem dole ispod Footera,
7. Blog - EU Media Group - ovde je ubačen automatski Article Plugin članak "Mashreq University" pa klikom na njega vidite ceo članak kako izgleda. Vidite da i slike nisu postavljene, nešto im je problem, ali meni ne smeta jer do njih.

Eto, još jednom da napomenem moderatorima da sam morao da postavim i linkove jer mi ovako izgleda kao kompletan Post, sa istinitim i dokazanim linkovima. Jer svi znamo da ima dosta pisanja a da stvari nisu kakve jesu. Ovde je sve transparentno.

Na postu iznad imate i sliku 3 Easy Steps koja vodi do njihovog sajta pa idite na nju i vidite i istražite oko njihovog sajta. Moja preporuka. Pozdrav za sve i još jednom srećan ponovni rad.
 

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
28 Sij 2013
Poruka
89
Koliko posjete imaš na tim domenama?
 
Na vrh