Najpre da čestitam na kupovini Foruma i obnovi istoga. Mislim da će biti posećeniji nego ranije, a i platforma je bolja, responsive...Sve najbolje u daljem radu.
Kako je Forum opet počeo sa radom, da nastavimo gde smo stali vezano za Magenet.
I u ovoj 2021. godini i dalje sarađujem sa njima. Do sada sam od njih naplatio oko 1.500 dolara. Naravno ovo je za više godina saradnje i na više domena/sajtova. Poslednjih godina su drastično smanjili cene linkova, tako da sada mesečno uzimam oko 1,8 do 2 dolara za domen koji ima PR 4. Ranije je to bilo oko 8 dolara mesečno. Ali kao i Google tako i ovi. Svi zarađuju preko naših leđa, Međutim pta da se radi. Pored Googla, pojedinih pojedinačnih oglašavanja, dobro dođe i ovaj Magenet. Sigurni su. Sada im je isplata minimum 60 US dolara. Uplatu vrše na PayPal od 25 do 5 u mesecu. Malo pre tog perioda poznesete zahtev za isplatu i isplata stiže. Tu su OK. Nikada nisam imao problema oko isplate - evo već mnogo godina ga koristim. Podrška im je ozbiljna i vremenski za veoma kratak period odgovaraju i pomažu.
Ja trenutno imam na nekoliko domena postavljene linkove pa ću vam postaviti stranice tih sajtova da vidite kako izgledaju. Uglavnom ih stavljam (ako ih postavljam ručno) u Footeru, ili koristim njihov Wordpress Plugin pa on sam postavlja automatski. Trenutno na jednom sajtu koristim automatski (videćete na sajtu o dijetama) i on postavlja iznad Footera. Sve zavisi do teme Wordpresa gde će postaviti. Na ostalim sajtovima teme mi nisu baš predviđene za ove stvari pa ručno postavljam. Uglavnom se linkovi postavljaju na početnoj strani jer je najcenjenija, ali se postavljaju i na drugim stranama - u zavisnosti od kvaliteta strane - tada je cena uglavnom i mnogo manja, ali malo po malo.... nakupi se.
Bitno je napomenuti i to da se nekada postavi link na 12 meseci i plaća se mesečno, vidite u svom nalogu mesečno da legne i odakle, sa kog oglasa je legla uplata. Sve vi možete da odbijete. Vaš je sajt pa kako hoćete. Ja lično odbijam linkove ka xxx sajtovima (mada ih imam dosta ponuda i cene nisu loše, ali sadržaj mojih sajtova nije za to).
Još i ovo da napomenem. Od pre nekog vremena počeli su i sa prodajom Article linkova, tekstova. (Content). Isto imate Plugin. Ja ga imam na jednom sajtu (vidi dole EU Media Group) za mesec dana plaćaju 0.04 US. Hoće taj Article na 12 meseci. Ovo je presmešna cena, ali s obzirom da su tek počeli sa ovim, a ja skoro registrovao i postavio ovaj sajt (još sam u fazi ispitivanja tržišta za njega, pa čak imam i ponude da prodam taj, a i još neke domene) smatrao sam zašto ne ostaviti. Zar ne?
Evo, ukoliko moderatorima ne smeta što ostavljam linkove sajtova/domena, postavljam te sajtove kako biste imali uvid gde se postavljaju linkovi i na kojim stranama, kao i novo što su počeli sa Article (content):
1.
KoZnaZna.com - vize, putovanja, dijeta, saveti, zdrav život i vežbe - dole ispod Footera su oglasi/linkovi,
2.
Нишор, Обновљена црква светог Ђорђа - ovde sam ručno ubacio na kraju teksta/članka.
3.
Travel - Discover Serbia - ručno ubacio dole ispod Footera,
4.
Homepage - Dijetica.com: fitnes, dijete, zdravlje, vežbe - automatski se ubacuje, ovde na ovoj temi Plugin ubacuje iznad Footera,
5.
Avionom.com - Avionom - informacije o putovanju avionom - ispod Footera - ručno ubacujem,
6.
Rentiranje, iznajmljivanje - ručno ubacujem dole ispod Footera,
7.
Blog - EU Media Group - ovde je ubačen automatski Article Plugin članak "
Mashreq University" pa klikom na njega vidite ceo članak kako izgleda. Vidite da i slike nisu postavljene, nešto im je problem, ali meni ne smeta jer do njih.
Eto, još jednom da napomenem moderatorima da sam morao da postavim i linkove jer mi ovako izgleda kao kompletan Post, sa istinitim i dokazanim linkovima. Jer svi znamo da ima dosta pisanja a da stvari nisu kakve jesu. Ovde je sve transparentno.
Na postu iznad imate i sliku 3 Easy Steps koja vodi do njihovog sajta pa idite na nju i vidite i istražite oko njihovog sajta. Moja preporuka. Pozdrav za sve i još jednom srećan ponovni rad.