• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Copywriting kutak

marg

Član
Tu od
13 Pro 2014
Novi forum krenuo sa radom, pa je red da ima i jednu kopirajtersku temu.

Da li pišete, zašto pišete, za koga pišete, na kom jeziku/jezicima?
Imate li svoju nišu, teme koje volite, teme koje zaobilazite?
Oko koga se više trudite: publike ili algoritma?

Ja sam uglavnom sama svoj majstor. Pišem blog oko 2 godine, a niša mi je promena posla, karijere, pisanje CV-ja, motivacionog pisma... U početku sam lutala na sve strane, i učila od svega po malo. Malo pisanje, malo kako radi WP, kako da uvežem mejling listu, osnovne SEO pojmove... Ali poslednjih možda pola godine sam skontala da zapravo ono što najviše volim jeste pisanje, i sad pokušavam da se samo na to fokusiram.

Završila sam jednu fenomenalnu copy školu, i negde krajem godine rešila da se malo aktiviram i u traženju posla u toj branši.
I kako to obično biva, što više znam, sve više vidim koliko još tu može da se uči, ali dobro... počela sam, to se računa.

Nadam se da će ovde biti još copy kolega, da se bodrimo i pomažemo. :ppozdrav:

Copywriter u pokušaju✌️

Ćao Marg, kako ide pisanje?
Rado bih pogledao blog ako želiš podijeliti.

Ja sam na početku početka, tek sam počeo da čitam knjigu "The Copywriters Handbook - Robert w. Bly".
Prije sam po malo čitao i gledao ali samo nešto površno.

Kakvu si školu završila ako nije tajna?
I imaš li nekog materijala ili knjiga da preporučiš?

Hvala što se interesuješ :)
Evo linka za blog, nadam se da ne krši neka pravila foruma

Copy škola koju sam prošla je Copy radionica Snežane Marković, i malo je reći da sam oduševljena.
Pokušala sam i sa knjigama, ali moram priznati da mi nije baš išlo. Više mi leži živa reč, a feedback uživo je neprocenjiv.

Za čitanje mogu da preporučim "This book will teach you how to write better", Neville Medhora.

Znači pišete članke i za druge webove odnosno portale?

Na kojim jezicima?

Evo linka za blog, nadam se da ne krši neka pravila foruma
Ne krši kad link ima smisla i kad je u kontekstu rasprave. (y)
Super pišeš no moraš poraditi na webu i tipografiji. Neki detalji su ti još na engleskom (npr Continue Reading…), napravi i nekakav logo, može i malo stilizirani tekstualni, nešto skroz jednostavno tipa ovo kao primjer:

logo_test.png

Super ti je blog i hvala za info.

Ako ti treba logo mogu ti ja srediti. I to besplatno:oops:;)
Vec se duze bavim grafikom, doduse ne profesionalno ali kvalitet ne manjka.

Tebi će biti od koristi a meni će vježba dobro doći.
Javi se u privatne poruke

Hvala, baš mi znači svaki feedback koji dobijem.

@zaja Moram priznati da nisam ni obraćala pažnju na takve detalje. To je sve rezultat moje faze eksperimentisanja sa besplatim temama, srećom prošla je 😁 ali nikako da se posvetim tim vizuelnim detaljima.

@arkic Hvala 🙂 javljam se.

Hvala, baš mi znači svaki feedback koji dobijem.
Onda evo i par natuknica od strane Kapetana, sve brzinski;

- Nikako nije dobro da ti se web otvara na oba protokola; https:// i http://, odredi samo prvi.
- Na stranici 'O meni' postavi sliku, to će mnogo pripomoći i dati na ozbiljnosti. Ova s Foruma je odlična. :)
- Još da staviš logo u vrhu weba koji ti je @zaja ponudio iznad, učinila bi pravu stvar. (y)

Mojih 2cents. ;)

Pisem clanke vec skoro deset godina, ali je tesko naci stalnog poslodavca, iscrpljuje me to sto svi traze nesto kratkorocno a ponekad su i teme previse zahtevne i traze dosta istrazivanja.

Da li pišete, zašto pišete, za koga pišete, na kom jeziku/jezicima?
Imate li svoju nišu, teme koje volite, teme koje zaobilazite?
Oko koga se više trudite: publike ili algoritma?

Pisem na srpskom jer su mi klijenti sa nasih prostora. Trudim se da koristim dobre klucne reci koje dobijam softverski, istrayivenjem i samim razgovorom sa klijentima. Teme mi uglavnom zadaju oni, kad oni ostanu bez ideja, tad se ubacim ja predlozima.
Nazalost, vise se trudim oko algoritma

Back
Na vrh