nasy
Član
- Tu od
- 15 Svi 2014
Pozdrav raja,
Evo jedno pitanje koje me izluđuje ovih dana.
Pošto sam prešla sa bloggera na wordpress, uradila sam sve preusmjeravanje ali sad imam u google webmaster tools problem oko 404 errors koji drastično raste iz dana u dan, tačnije sad ih imam preko 1000.
Poštom u mene linkovi završavaju sa .html Zašto onda googlebot hvata linkove bez?
evo primjer:
najgora-nuklearna-katastrofa-u-americkoj-povijesti-za-koju-nikad-niste-culi.html
a u webmaster tools pronađem 404 error -
najgora-nuklearna-katastrofa-u-americkoj-povijesti-za-koju-nikad-niste-culi
Pokušala sam da nađem problem u izvoru sa kojeg dolazi link, međutim sva tri su ispravna.
Šta bi trebala dodati u robots.txt da goglebot hvata samo jednu verziju linka sa krajem .html
Radila sam i neke parametre međutim, ne smijem tamo ništa puno jer nisam sigurna.
Ovo ja moj robots.txt:
User-agent: *
Disallow: /wp-admin/
Allow: /wp-admin/admin-ajax.php
Disallow: /wp-includes/
Disallow: /wp-content/plugins/
Disallow: /cgi-bin/
Disallow: /tmp/
Disallow: /junk/
Disallow: /readme.html
Možete vidjeti na slici da puno linkova hvata bez .html
Any idea please?
Evo jedno pitanje koje me izluđuje ovih dana.
Pošto sam prešla sa bloggera na wordpress, uradila sam sve preusmjeravanje ali sad imam u google webmaster tools problem oko 404 errors koji drastično raste iz dana u dan, tačnije sad ih imam preko 1000.
Poštom u mene linkovi završavaju sa .html Zašto onda googlebot hvata linkove bez?
evo primjer:
najgora-nuklearna-katastrofa-u-americkoj-povijesti-za-koju-nikad-niste-culi.html
a u webmaster tools pronađem 404 error -
najgora-nuklearna-katastrofa-u-americkoj-povijesti-za-koju-nikad-niste-culi
Pokušala sam da nađem problem u izvoru sa kojeg dolazi link, međutim sva tri su ispravna.
Šta bi trebala dodati u robots.txt da goglebot hvata samo jednu verziju linka sa krajem .html
Radila sam i neke parametre međutim, ne smijem tamo ništa puno jer nisam sigurna.
Ovo ja moj robots.txt:
User-agent: *
Allow: /wp-admin/admin-ajax.php
Disallow: /wp-includes/
Disallow: /wp-content/plugins/
Disallow: /cgi-bin/
Disallow: /tmp/
Disallow: /junk/
Disallow: /readme.html
Možete vidjeti na slici da puno linkova hvata bez .html