• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Broj 404 errors u webmaster tools raste

nasy

Član
Tu od
15 Svi 2014
Pozdrav raja,

Evo jedno pitanje koje me izluđuje ovih dana.
Pošto sam prešla sa bloggera na wordpress, uradila sam sve preusmjeravanje ali sad imam u google webmaster tools problem oko 404 errors koji drastično raste iz dana u dan, tačnije sad ih imam preko 1000.

Poštom u mene linkovi završavaju sa .html Zašto onda googlebot hvata linkove bez?

evo primjer:
najgora-nuklearna-katastrofa-u-americkoj-povijesti-za-koju-nikad-niste-culi.html

a u webmaster tools pronađem 404 error -
najgora-nuklearna-katastrofa-u-americkoj-povijesti-za-koju-nikad-niste-culi

Pokušala sam da nađem problem u izvoru sa kojeg dolazi link, međutim sva tri su ispravna.

Šta bi trebala dodati u robots.txt da goglebot hvata samo jednu verziju linka sa krajem .html

Radila sam i neke parametre međutim, ne smijem tamo ništa puno jer nisam sigurna.

Ovo ja moj robots.txt:

User-agent: *
Disallow: /wp-admin/
Allow: /wp-admin/admin-ajax.php
Disallow: /wp-admin/
Disallow: /wp-includes/
Disallow: /wp-content/plugins/
Disallow: /cgi-bin/
Disallow: /tmp/
Disallow: /junk/
Disallow: /readme.html

Možete vidjeti na slici da puno linkova hvata bez .html

Any idea please? :D

Prilozi

• links.JPG
    links.JPG
    42.2 KB · Pregleda: 150
Redirekt nije dobro napravljen. To se ne radi sa robots.txt nego sa .htaccess fileom.

P nisam rekla da sam radila redirect sa robots.txt, ma dodavala sam u .htaccess sve što su mi rekli da trebam, nego ovdje je riječ o restrikciji u robots.txt šta google može indesirati a šta ne, e sad mene zanima šta treba dodati da google uzima samo URL-ove sa html krajem a ne bez html, jer one samo stvaraju 404...

Ako imaš neki prijedlog pucaj :crazy_grin

I u mom slucaju je slicam problem oko starih stranica 404 .
Molim vas neka mi neko od iskusnijih kolega objasni zasto nije dobro uraditi rediction /preusmeravanje ?
Dosta je plugina u Worpress i dosta kolega koji tvrde da bas preusmeravanje nam pomaze od mnogih problema koji mogu nastati kod google ako koristimo robots ili .htaccess

Znaš šta, riješila sam probleme kada sam ubacila plugin 404 to 301 :)

Pošto google voli preusmjeravanje na 301, eto ubacila sam i vremenom se sve brisale sa webmaster tools :)

Probaj, gubiš vrijeme na ganjanu rješenja a rješenje je vrlo jednostavno.

Back
Na vrh