• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Botovi i Spam!

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

InFlames20

Legenda
Tu od
2 Ožu 2008
Čovječe, ja sam mislio da znam šta je spam, ali ovo što se trenutno događa na forumu je strašno :sigh

Uglavnom, već mi je puna kapa bananja, brisanja, i svega ostalog, a vjerujem i svima vama a pogotovo moderatorima, ne znam di smo upali, dal na neku listu u nekom softwareu, ili zbog Alexa ranka ili ko zna čega, stanje se mora nekako riješiti jer postaje ludnica.

Zato sam instalirao sad plugin koji postavlja dodatno pitanje korisniku koje mora odgovoriti da bi se registrirao, pitanja nisu baš standardna i na hrvatskom su tako da bi trebala zaustaviti sve botove :)

Ovo danas je bio klasicni primjer sick submittera. Najbolja zastita je definitivno random pitanje. Mada vjerujem da je samo pitanje vremena kada ce se pojaviti i neki servis za radnom pitanja.

Hehe, pametno ;)

Ja se licno cudim zasto se do sada nije nista uradilo po tom pitanju, jer koliko sam ja uspio
da primijetim, nema dana da se barem jedan padobranac ne zakaci na forumu, i nesto spama.
Izmedjuostalog, svidja mi se ideja sa pitanjem na hrvatskom jeziku, tako da otpadaju lagano svi stranci :p

Pa do pred koji tjedan nije uopće bila takva navala, tu i tamo se desio neki ali ništa što nismo mogli riješit ručno. Sad već uzima previše vremena za ručno uklanjanje.

Ih bre, a bas su poceli da mi daju ideje za nove niche i keyworde.

Mislim da bi najbolja opcija bila da novi useri nemogu postati dok ne napisu jedan post u predstavljanju ili rucno odobrenje registracije za nove korisnike.

Random pitanje definitivno, dosta ce vremena proci dok se ne osmisli nesto po tome pitanju.
Znam na jednome forumu gdje sam bio dugo vremena (strani je forum) kada je postao malo popularniji napali su ovakvi spammeri, najvise sa raznoraznim adult reklamama, onda su uveli pri registraciji random q. i sve je rijeseno. :)

To je izasao novi Xrumer 7.07. i zaista je mnogo uspesan, ali i za random pitanja on razbija odgovor, jer svako random pitanje odlazi u centralu, i rucno se razbija, i vraca svakom xrumer korisniku

Ovde ima dosta botova, ciji vlasnici znaju kako da podese Xrumer, i ciji postovi ne izgledaju kao spam, recimo antispam opcija, ako se podesi na 100%, Xrumer odlazi na slicne forume , kupi relevantne odgovore na temu i postavlja ih ovde ili obrnuto, a ovaj klasican spam , to uzmu klinci xrumera i samo kliknu start, nije dobro ni za njih ni za vlasnike foruma.

Odlično što si stavio pitanje, ne vjerujem da će to brzo probiti jer si stavio na Hrv. Meni su u zadnje vrijeme stvarno digli tlak.

Meni baš fali netko sa GDI ponudom :taunt
Dugo ih nije bilo,a oni su mi maštoviti, a ne samo ono: imam nešto super, pogledaj i kupi.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Back
Na vrh