• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Booking webshop

Septimus

Član
Tu od
16 Srp 2010
Postova
65
U postupku sam otvaranja poduzeća, glavna djelatnost će biti internet turistička agencija. Ne prodaja gotovih aranžmana, nego prodaja privatnog smještaja za lokalnu mikrodestinaciju.

Razmatram koje su mi opcije poslovanja.

Jednostavnija i jeftinija je "tradicionalna" opcija, gdje se na običan CMS prikači neki Booking plugin s kalendarom i cijenama, te kad klijent odabere sve opcije se kreira email, pa onda ja šaljem predračun i po uplati fiskalizirani račun.

S poslovne strane bi bila idealna da imam potpuno automatizirano rješenje, gdje se sve odvija bez nužnosti moje intervencije, ali nisam siguran s kojim minimalnim budžetom bi morao raspolagati za to sve pokriti. Problem je što je to u stvari web aplikacija koja sama filtrira i sortira apartmane, izdaje fiskalizirane račune, spojena je s payment gatewayem...

Gledao sam koliko bi me takvo rješenje moglo koštati, ali sam naišao na troškove red veličine 5000 eura u startu, 200 eura mjesečno i još postotak od transakcija (3-5%). Sve to skupa mi je jednostavno out of reach do daljnjeg jer ne mogu imati takav volumen prodaje u početku.


Što bi vi napravili i mislite li da je moguća jeftinija verzija "pravog webshopa"?
 
Probaj se raspitati koliko bi te koštalo ovdje: www . artkod.com

Znam da su za jedan hotel radili booking aplikaciju i implementaciju za 1200€

Neznam kakve su im danas cijene

Svako dobro
 
@M00nlander hvala na savjetu


Imam jedno dodatno pitanje:
Želim dodatno provjeriti jer nisam siguran da 100% razumijem način poslovanja:

Recimo da imam običnu Webstranicu (Wordpress), nađem Booking plugin, kupim SSL certifikat za stranicu. Onda još moram povezati Booking plugin s nekim Payment Gatewayem (PCI-DDS), a njega s Merchant Accountom ili direktno mojim žiro/deviznim računom? Nisam siguran je li merchant account sinonim za moj žiro ili još jedan međukorak u procesu.

Iako sam proučavao dosta stvari, to mi je još uvijek malo zbunjujuće, jer ne znam koji od tih sustava su paralelni, a koji ovisni jedni o drugima. Drugi je problem što svi pokušavaju uzeti neki postotak, a ako dam 3 puta po 3%, izgubio sam sebe u toj računici.
 
Back
Na vrh