• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Grafički dizajn Blender - program za izradu 3D grafike i 3D Animacija

novii

Legenda
Tu od
24 Tra 2009
Program blender je odgovor na komercijalna rešenja kada je u pitanju 3D grafika. Od besplatnih verzija programa ove vrste blednder je svakako najviše razvijen. Programi ove namene se nikako ne mogu biti brzi za učenje. Neke prostije stvari da biste uradili to može bez većih problema međutim, za ozbiljan rad treba dobro zagrejati stolicu.

Izgled grafičkog okruženja

Blender%20Dragon%20Capture.jpg

Prvi deo uputstva na You tube

http://www.youtube.com/watch?v=QyaRQTVQKuE

Ali da se vratim konkretno blenderu, recimo za početak može da posluži sajt blender.hr, koji je veoma opširan i daje dosta informacija. Takođe treba spomenuti sajt 3dhr.net, na kojem se nalaze određeni tutorijali za program blender.

Jedan projekat koji je primer kako bi zajednica trebala da dejstvuje jeset knjiga o programu blender. Ovo je kod nas u skromnim počecima, ali je za svaku pohvalu da se počelo. U pitanju je projekat Blender 3D: Noob to Pro

U časopisu Gnuzilla dok je izlazila, bili su objavljivani takođe tekstovi sa informacijama o ovom programu za 3Dmodeliranje, na netu se oni još uvek mogu naći u PDF formatu.

RE: blender

Pohvalno da si slozio neke stvari za novu graficku sekciju foruma. Nego, bez obzira sto se radi o imenima programa molio bi samo da kod otvaranja threadova koristis neke malo vise opisnije naslove, jednostavno tako je vise user friendly.

svaka čast na uloženom trudu, iako indirektno koristim blender kroz OpenShot, uopće nisam ni znao da postoji blender.hr, sad upravo istražujem po njoj...

tnx na doprinosu

RE: blender

nije mi se svideo..duduse mozda jer treba dosta da se uci..a ja obicno ucim program kada makar su mi osnove lakse....tipa pomeranje itd...
srecom nasao sam par programa pa cu pokusati...inace kako ti stojis sa drugim programima? mozemo neku saradnju da napravimo...poslacu ti pp...

Pozdrav, danas sam krenuo s blenderom, i vrlo sam zahvalan na threadu.Samo tako nastavi! Nadam se da ćemo uskoro nekoliko nas napraviti neki projektić, ili bar razmjenjivati znanja i tako dalje, Uživajte, i sretno u daljnjem "blendanju" !

nisam znao za ovu temu, a mi smo na faxu imali obvezu znati raditi u blenderu (iako smo imali licence maye koja je puno jednostavnija i lakša, ali se plaća).

Mi smo imali 7 dana za kreiranje vlastitog lica + napraviti neke animacije (pomjeranje očiju i sl) pa nekoliko nas koji su to brzo shvatili radili smo i drugima zadaće za nekakav džeparac i dobro se moglo zaradit :D

uglavnom cool program i svima prepručam

Dosta davno sam radio u 3D Studiu i True Space i mogu reči da su prozori s alatima bili jako dobro raspoređeni. Blender iako je besplatan ima vrlo velike mogućnosti međutim kod njega je raspored konfuzan. Nakon 5 minuta ne znam gdje sam što otvorio a gdje zatvorio.:LOL:

Back
Na vrh