• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Autorska prava za svoju izvedbu tuđe pjesme na Youtubeu

Radijski Voditelj

Dobro znana faca
Tu od
12 Srp 2021
Kolege forumaši,
svi znamo i ja se slažem s tim da je jedan od glavnih postulata Youtubea autorsko pravo, u ovom slučaju za neku pjesmu.

Dobro to. Međutim što ako mi interpretiramo neku tuđu pjesmu? Znači pjesma nije naša, tuđa je, poznata i popularna, ali mi nismo 'ukrali' nikakav video niti audio file sa Youtubea nego samo pjevamo tuđu stvar? Što će se dogoditi?

pjevam-danju-pjevam-nocu.JPG
- Pjevam danju pjevam noću. :p

Ma ja ni ne pjevam samo me je zanimalo onako nešto, jer ipak se neki zakon krši - neko autorsko pravo.

Onda i papagaji krse zakon.
I oni kradu tudji glasovni sadrzaj.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Međutim što ako mi interpretiramo neku tuđu pjesmu? Znači pjesma nije naša, tuđa je, poznata i popularna, ali mi nismo 'ukrali' nikakav video niti audio file sa Youtubea nego samo pjevamo tuđu stvar?
Sa YouTubea ti za ovo neće stići nikakvo upozorenje ni prekršaj. Njih samo zanima da nisi kopirao nečiji sadržaj, a u ovom slučaju nisi. ;)
Jedino je možda (teoretski) moguće da te autor tuži za plagijat (van YouTubea) ali to nije opcija u bliskoj budućnosti i dobro je ako se dogodi jer bi to značilo da si uspio. :cool:

Kapetane i meni se čini tako. Youtube kuži. I to je samo još jedan dokaz da nije lako ni pjevati ni svirati čak i ako imaš što. :p

Back
Na vrh