• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Web dizajn Ako ste ljeni za css i sve to meet Artsteer / JOOMLA / WP theme maker

M00nlander

Moćan
Tu od
9 Lis 2008
http://www.artisteer.com/

Evo primjera template-a za joomlu 1.5 koju sam složio u artsteeru: http://www.sfc.gamer.hr

Prekokrasna stvar za lakše i brže pravljenje unikatnih dizajnova

Of kors program nije savršen i oni koji ručno kodiraju ti znaju da još uvijek nema tog programa koji će zamijeniti pravljenje stranice from scratch

Nadam se da će ovo olakšati nekima pravljenje webica

"you guys all rock"

Stvarno Aristeer je zakon stvar, imam ga i ja. Za brzi dizajn malih stranica odličan. Mislim, mogu se napravit i neke veće stvari ali mislim da je namjenjen uglavnom ljudima koji često rade male (niche?) stranice u Wordpressu, za brzu produkciju.

Ako ovo može popularizirat joomlu,dajem glas

Samo treba malo poraditi na SEOu. SEO Doctor plugin za FF ti daje ocenu 54/100, inace dajem glas za Artisteer, stvarno extra stvar.

Thx! Svima :)

@rigor - radio dizajn za stranicu - inače frendova :) Hvala na savijetu budem mu prenjeo informaciju za SEO (nikad backlinkano i u meta stoji default description od joomle) :)

ima li kakva shema za maknuti watermarks sa trial verzije.. hihihihihih

Dali postoji program jednostavan kao Artisteer kojim možete da učitate neku Wordpress temu pronadjenu na Internetu?

glumerys kaže:
Dali postoji program jednostavan kao Artisteer kojim možete da učitate neku Wordpress temu pronadjenu na Internetu?

Postoji ova solucija

Download "WAMP server" - za dizanje servera na svom kompjuteru (ne treba hosting)
Download "Firebug" - za modificiranje css-a uživo stranice na kojoj se nalaziš (lokalna učitana WP tema)

3.0 Beta verzija artisteera exportira sljedeće:
Wordpress 3.0
Blogger blogove
Joomla 1.6
HTML
Drupal
DotNetNuke

Nadam se da nisam nešto izostavio :)

Hvala za WAMP server i Firebug malo sam se namucio da to sve provalim ali sam nakraju uradio to sto sam mislio.

Kao apsolutni pocetnik i veoma nevjest sam krenuo da radim sajt u Joomli sa templejtom radjenim u Artisteeru. U neko doba hocu da promijenim izgled nekim modulima, potrazim i pronadjem module class sufix. Pokusavao do besvijesti da provalim zasto nesto naoko jednostavno ne znam da izvedem. Nakon dan-dva pronadjem na "glavnom" Joomla forumu temu gdje moderator kaze kako je nocna mora omoguciti modul class sufix na sablonu radjenom u Artisteeru. Postoji resenje ali komplikovano mi je bilo pa sam se zadrzao na ova 3 vec omogucena. Nekako sam sklepao sajt ali me je strasno napatio.
Tad mi je izgledala kao velika mana.

tryengraved kaže:
Kao apsolutni pocetnik i veoma nevjest sam krenuo da radim sajt u Joomli sa templejtom radjenim u Artisteeru. U neko doba hocu da promijenim izgled nekim modulima, potrazim i pronadjem module class sufix. Pokusavao do besvijesti da provalim zasto nesto naoko jednostavno ne znam da izvedem. Nakon dan-dva pronadjem na "glavnom" Joomla forumu temu gdje moderator kaze kako je nocna mora omoguciti modul class sufix na sablonu radjenom u Artisteeru. Postoji resenje ali komplikovano mi je bilo pa sam se zadrzao na ova 3 vec omogucena. Nekako sam sklepao sajt ali me je strasno napatio.

And the point is?

M00nlander kaže:
tryengraved kaže:

And the point is?

Sto mora biti poenta. Iskustvo covjek napisao sa Artisteer template-om.
Meni licno svi izgledaju isto, jednolicni i ruznjikavi.

Hellas kaže:
M00nlander kaže:
tryengraved kaže:

And the point is?

Grafike čovječe, grafike ;)
Nema premca do ručnog rada, ali artisteer ubrzava proces + malo kodiranja + photoshop može se svašta :)

LOL imaš 18 adsense sajtova :D - biser mi duguje 10$ btw

Imam problema sa Artisteerom, kada sačuvam temu, otvara mi samo početnu. Ima li neke pomoći?

snajperista kaže:
Imam problema sa Artisteerom, kada sačuvam temu, otvara mi samo početnu. Ima li neke pomoći?

Nećeš naći dobar key generator za artisteer :(

M00nlander kaže:
Hellas kaže:
M00nlander kaže:
tryengraved kaže:

And the point is?

Grafike čovječe, grafike ;)
Nema premca do ručnog rada, ali artisteer ubrzava proces + malo kodiranja + photoshop može se svašta :)

LOL imaš 18 adsense sajtova :D - biser mi duguje 10$ btw

Sta je to maca tek sad otkrila spyonweb i slicne alate :D.
Vidis ti alati imaju malo laga.
Trenutno 70+ da se pohvalim i ako je vec potrebna ta informacija za opkladu :D.

Imam problem sa artisteer trial verzijom ...
Nece da mi se prikazu slike kada pravim template , znaci ne vidim ni background ni header background ... jel ovo ovako treba dok ne kupim full verziju.
Kako je vama bilo , jestel' vi mogli vidjeti background i header background ?

Pitam ovo zato sto se bojim ako ga kupim da opet necu moci vidjeti background i header image.

Edit:

Jedino vidim kad odem preview in firefox ... vjerovatno je nesto ubagovano zbog watermarksa.

Back
Na vrh