• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Affiliate zarada

edvard_munch

Član
Tu od
27 Lip 2013
Bok svima! ;)

Počeo san se baviti affiliate marketingon prije 4 miseca i čini mi se da tu ima dosta potencijala, sve više ljudi kupuje priko interneta itd. Razlog zbog kojeg bi se tio bavit affiliate marketingon je prvenstveno fleksibilno radno vrime i rad od kuće + obožavan radit na kompjuteru i učit nove stvari. Novi san na ovom forumu pa eto, if anyone gives a fuck! ;)

Mene zanima di početi?

Sve što san do sad napravio: blog o određenom proizvodu, video na Youtube-u i FB stranicu za isti. Ima san jednu prodaju od 18$ ali to je sve šta se dogodilo u misec dana od kad san to napravio (3 miseca san učio).

Da li je neko proba program Bring The Fresh ili Affilorama, šta van se čini od toga, bi li to bio dobar početak ili možda neki drugi program?

Jel neko može preporučit nekoga za coaching ili sam nudi coaching (može i u inbox)?

Da li još iko koristi taktike Google Snipera 2.0, od kad je doša pingiv i panda ili to više ne radi?
Proša san kroz taj program, ali ga iskreno nikad nisan primjenio u praksi.

Eto, dosta pitanja i fala unaprid na odgovorima. ;)

i.m.warrior

Iskusan lik
Tu od
20 Tra 2009
I give a few fucks :D

Već si počeo, pitanje je više - kako dalje?

Ne znam kojim proizvod promoviraš i ne trebaš to ni otkrivati (ni ja nikada ne otkrivam svoje niše), no preopurčam ti da se odlučiš kojim smjerom ćeš ići - full SEO (a danas SEO više nije samo rokanje linkova, već obuhvaća i brendiranje, SMM itd itd) ili ćeš se više posvetiti direct traffic metodama, što bi podrazumjevalo aktivnost na forumima (naravno, vezanim za tvoju nišu), SMM (Facebook, Twitter), video marketing, guest posting (SEO vrijednos mu je pala, ali je i dalje dobar za dobivanje ciljane, direktne posjete) itd.

Nadograđuj ovo što si do sada napravio. Napravio si blog, super. Sad pronađi tekstove o content marketingu, copywritingu i polako to proučavaj. Postao si video na YouTube, sad traži informacije o video marketingu i dalje to širi. I tako po malo. I ne zaboravi da svaki dan napraviš nešto konkretno, nemoj sad opet par mjeseci proučavati sve moguće metode pa tek onda početi raditi.

Mislim da ne moraš kupovati ove programe koje si naveo. Nisam ih probao (Bring The Fresh sales page mi je...bljuv :D). Ako imaš baš novaca za ulaganje, možeš ih uložiti u dodatnu literaturu ili još bolje u sofware/alate koji ti neke stvari mogu automatizirati. Coaching je OK ako vjeruješ da ti osoba može stvarno pomoći, no takvi baš nisu jeftini.

Google Sniper je dobar koliko i moj thread ''Kako zaraditi velike novce malim niche stranicama''. Znači zastario je. Ne troši vrijeme na to.

edvard_munch

Član
Tu od
27 Lip 2013
Thanks for giving a fuck! :D

Fala na uputama i svaka čast šta želić pomoć početnicima.
Sam još ne znan kojin bi smjeron iša ali više mi se sviđa direct traffic metoda, jer Google sa svojin update-ima postaje prava zvir i SEO svaki dan postaje sve teži iako ga ne triba zanemarit. :/

Nisan se još posvetio aktivnostima na forumima vezano za nišu, Twitteru i guest bloggingu, tribat ću to pogledat, a ovo ostalo proširit kako si reka.

Mislin u 9-10. misecu kupit 5-6 domena pa promovirat proizvode priko Clickbanka najviše, jer daju dobru proviziju, a i s Amazonon. Tada ću doć do neki novaca jer ću diplomirat pa bi uložio u affiliate marketing. :p

Jesi možda probao s Commission Junction ili eBay affiliate programima zarađivat?

P.s. Čita san recenziju o Ultimate Demon proizvodu na tvom blogu, odličan podnaslov "The Unbearable Lightness Of Link Building" hahaha I see what you've done there, Kundera! :D

sema

Dobro znana faca
Tu od
19 Stu 2010
Evo ti jedan nepresušan izvor affiliate marketing štiva:
http://affposts.com/
Luke Peerfly ima odlične članke, Zac Johnson isto, IM Grind je pun korisnog štiva i tutoriala za razne metode promocije...

Ali ka šta ti je warrior napisa prije svega se tribaš opredjelit za nešto.
Bilo bi dobro da se prvo opredjeliš za nišu i vrstu proizvoda. Osim Amazona, Clickbanka, CJ-a, eBaya i sličnih stranica možeš i razmotrit CPA koji također spada u affiliate marketing. A u CPA imaš incentive i non-incentive offere koji se opet razlikuju u preporučenim metodama promocije.
I onda je sljedeći korak odabir metode promocije.

Tu imaš stvarno veliki izbor.
Možeš promovirat na SM stranicama kao što su facebook, twitter, tumblr, pinterest i slični sajtovi. Ali ta metoda zahtjeva vremena, jer da bi nešto ljudima mogao prodati trebaš steći nekakav autoritet. Ali kada ga stegneš onda prodaja ide bez problema. Ja imam dosta uspjeha sa prodajom Clickbank proizvoda na FB stranicama.

Možeš promovirati i na forumima ali tu bi preporučija promociju CPA email/zip submit ili incentive offera.
Jer preko potpisa u forumu ćeš teško nekome nešto prodati, naravno da je moguće ali za to ti treba vremena da naučiš šta prolazi kod ljudi i na kakav se način postaviti na forumu.
Ali prije svega triba provjerit da li je dopušteno promovirati

Dalje imaš SEO sajtove i blogove o tome već sve znaš...
Možeš i promovirati na youtubeu bilo incentive ili non-incetive CPA offere ili Clickbank proizvode, na forumu ima odlična tema o promoviranju Clickbank proizvoda u komentarima.
Ima i odlična tema o promociji preko Scribd-a i SlideShare-a.

Tako da šta se tiće besplatnih metoda imaš stvarno veliki izbor jedino je problem šta večina besplatnih metoda promocije zahtjeva vremena i rada, jer teško je odma pogodit dobitnu kombinaciju iz prve. Treba pokušavati i ustrajati i rezultat neće izostati.

Ali osim besplatnih metoda imaš i plačene metode promocije. Tu ulazi Media buying, PPC, PPV i social media oglašavanje kao FB i POF.
Ali za to je potrebno imati određeno iskustvo i dobar budžet. Jer i tu kao i u svemu trebaš dosta radit i potrošit love da bi steka iskustvo i podesio kampanju da bude profitabilna.
Kažu da je za početnike najbolji 7Search jer od svih tih sajtova traži najmanju početnu investiciju i najlakše je optimizirati kampanje. Luke Peerfly ima par odličnih tutoriala o 7Search kampanjama.

Eto to je u kratko šta mi je prvo palo na pamet.

i.m.warrior

Iskusan lik
Tu od
20 Tra 2009
edvard_munch kaže:
Mislin u 9-10. misecu kupit 5-6 domena pa promovirat proizvode priko Clickbanka najviše, jer daju dobru proviziju, a i s Amazonon. Tada ću doć do neki novaca jer ću diplomirat pa bi uložio u affiliate marketing. :p

Kul, samo uzmi u obzir da je pristup dosta drugačiji kod promocije Amazon proizvoda, bar iz mog iskustva. OK je ovo sa domenama, samo dok se ne uhodaš dobro u sistem, radije odrađuj jedan po jedan sajt. Uzmi si mjesec dva (pretpostavljam da ciljaš na ol' school mini niche sajtove) da solidno odradiš jedan dok ne kreneš na sljedeći.

edvard_munch kaže:
Jesi možda probao s Commission Junction ili eBay affiliate programima zarađivat?

Nope, najviše sam radio sa CB i Amazonon, te nešto sitno sa E-junkie, Paydotcom, MyCommerce i nekim CPA mrežama.

edvard_munch kaže:
P.s. Čita san recenziju o Ultimate Demon proizvodu na tvom blogu, odličan podnaslov "The Unbearable Lightness Of Link Building" hahaha I see what you've done there, Kundera! :D

[img=200x150]http://gifsforum.com/images/gif/wink/grand/wink-eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3-2551.gif[/img]

edvard_munch

Član
Tu od
27 Lip 2013
Fala van obojici na savjetima.

Pogleda san hxxp://affposts. com/, stvarno ima dosta zanimljivi stvari.

Zasad ću onda probat još malo promovirat blog na SM stranicama, napisat koji post na njemu i probat ga još malo optimizirat. Pogledat ću i ovo za Scribd i SlideShare.

CPA ću ostavit malo po strani za sad, jer i ovako iman previše informacija. :p

Kad dođe 9. misec onda ću krenit sa svojin stranicama, uložit u Aweber, Market Sammurai itd. valjda će bit štogod. ;)

Na vrh