Posto ne mogu da otvorim novi topic, pitacu ovdje
Moze li neko od iskusnijih da mi objasni i pomogne. Naime, nekada davno prije 10-15 godina, pokusavao sam nesto oko internet zarade, ptc sajtova, izrade web site-ova, vise djecije onako ali eto. Sve je to bilo i ostalo na pokusaju, jer sam bio totalni pocetnik, ali ocigledno sam napravio sam sebi problem zbog toga.
Pokusao sam sa google adsensom, koji sam postavio na neku web stranicu na besplatnom hostignu, oko ptc zarade, dok je to bilo aktuelno, dobio sam ban, zbog cega ne znam ni ja sam, davno je bilo, dal zbog nekog nedozvoljenog sadrzaja ili sam sam sebi kliknuo na reklamu da isprobam kako to sve radi, jer sam bio novi u tome, uglavnom nit sam sta zaradio nit je to dugo trajalo. Medjutim sada sam se zainteresovao da krenem sa jednom stranicom, zakupio hosting i domenu, podigao wordpress, poceo sa pisanjem bloga, medjutim kad sam odlucio da ubacim adsense, kazu da vec imam adsense account koji moram prvo ugasiti, jer ne mogu imati dva accounta. Ja niti imam taj adsense account, niti ga znam da bi ga ugasio, ugasio sam drugi stari profil i e-mail, medjutim isto.
Moje pitanje je da li postoji nacin da ovo popravim, da li je moguce "izbrisati" taj adsense account ili se ne mogu baviti adsensom ni nakon 10 godina od pocetnicke greske. Da li mogu otvoriti adsense na nekog ukucanina pa postaviti reklame, da li cu onda napraviti drugi problem jer sam vec ubacio u google tu stranicu kao svoj propety i ostale kodove da botovi kupe sadrzaj i sl. Da li bi onda trebao izbrisati sve pa ispocetka postaviti sve na djevojkin account, od propety-a do reklama, ali nisu ni oni glupi, da to ne skontaju, ne bi da se bakcem nekim prevarama, nego trazim nacin da odradim ispravno i dozvoljeno, pa da krenem to kako treba ili ce me te djecije budalastine od prije 10-15 godina kostati za zivota da se odma okrenem nekom drugom adsensu koji nije google-ov, ako je ovo sad vec vise nemoguce napraviti da bude kako treba...
Ako neko ima voljan pomoci, da mi objasni nacin sta i kako da uradim.