• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adnow oglasi

1kvota1

Moćan
Tu od
7 Svi 2009
Da li neko koristi Adnow oglase?
Dobio sam nekoliko mejlova od njih koji su izgledali baš spamy, sad sam video da neki ozbiljniji sajtovi imaju njihove oglase npr. kuhinjica.rs

Poruke su izgledale ovako
Moje ime je Sofija, ja sam predstavnik kompanije Adnow. Htela bih s Vama da razmotrim mogućnost postavljanja naše reklame na Vašem sajtu.

Možete li reći, kakva reklamna mesta imate na sajtu, i koja je cena?

Možete li mi poslati cenovnik?

Mi Vam možemo ponuditi dva načina saradnje:

Kupujemo mesto na sajtu i plaćamo unapred (na svakoj stranici).

Plaćamo za svakih 1000 prikazivanja (CPM).

Koja varijanta Vam izgleda najprivlačnijom?

Mi ćemo platiti avans 100% na Vaš elektronski novčanik ili na Vaš račun u banci.

Nadam se Vašem odgovoru.

Koliko plaćaju za 1000 prikazivanja i da li se mogu koristiti sa Google AdSense?

I ja sam dobio gotovo identičan email od Adnow. Da li si do sada ostvario neku saradnju sa njima i ako jesi kakva su tvoja iskustva? Još nisam primetio njihove oglase na domaćim sajtovima.

Sve mi to deluje na nekog bogatog klinca koji ima para i čuo je da može da se zaradi od interenta. Jako neprofesionalno.

Danas je drugi dan od kad na sajtu imam adnow reklame, pa evo da iznesem najnovije utiske. Za početak iznenadila me je visina zarade. Na 10 evra od Google reklama zaradim 7 evra od adnow reklama. Na sajtu imam samo jednu adnow reklamu dimenzija 488x170 px, a od adsense tri reklame 336x280 i dve 200x90. Dakle, po ovome adnow ispade bolji. Problem je jedino što oni verovatno ne dozvoljavaju da se stavi više od jedne reklame. A ne bi ni bilo dobro ni za sajtu da ima više reklama, jer oko 5% poseta klikne na reklamu. Ovo su za sada prvi utisci, možda za par dana napišeš još nešto ako zapazim nešto interesantno u vezi ove mreže.

Jesu to ove reklame za igrice?

o0S9P4f.png

Kakve su kod tebe na sajtu reklame?

Dobio sam i ja ponudu od ove firme pa me zanima moze li neki update od vas koji ih koristite, kakvo je trenutno stanje? :)

Na netu nisam nasao da je bilo nekih problema s njima ali da cujem iz prve ruke. :)

Ja sam ih koristio dve nedelje i batalio. Ne mogu da kažem da su loši, jer na deset evra od adsense od njih sam zaradio dodatnih sedam evra. Ja sam iz najviše batalio zato što od ukupne posete na sajtu skoro njih 5% klikne na taj njihov widžet. S obzirom da mi je na sajtu i onako visok bounce rate, ovo mi samo još dodatno povećava, a ne bi baš da se kockam sa pozicijama sajta na google. Trebalo bi više da plaćaju s obzirom koliko ljudi klikće na te njihove reklame.

Jel neko pokusao sa popunder oglasima posto mi to nude? Koliko kontam to nije taj widget?

Ja krecem u probnu saradnju sa njima.. Radimo test, 100k impresija za 30evra. To je cpm kao sto imam i sa adsensom.. Naravno, adsense necu da sklanjam, ovo ce biti dodatak, tako da se ne zalim.. Postavljam baner na kraju teksta..

Popunder me ne zanima jer Adsense to ne dozvoljava.. Nadam se samo da ovaj Adnow nema skriveni popunder, ali videcu jos..

Da li poseduju reklame tipa auto-size, koje se uklapaju u mobilni prikaz?

Ljudi, slobodno im tražite više. Ja sam im tražio 150 evra za 330.000 pregleda. Danas su mi odobrili 130 evra, ali ja sam nastavio da budem bezobrazan i da dalje tražim 150 evra. Za tu cenu ponudio sam im prikaz reklama na još nekim sajtovima. Sad ili će me šutnutu ili ću dobiti i više nego pristojnu zaradu :)

Isplata je unapred preko paypala, a sledeća je nakon što isporučiš plaćene impresije. Meni je trebalo oko 2 nedelje.

Kako pratis statistike? Ima li CP ili na neki drugi nacin?

Imaš u kontrol panelu uvid u statistiku. Možeš da vidiš za svaki dan broj prikaza reklama, broj klikov, CTR i CPM. Kad budeš video koliko ima klikova smorićeš se. Na njihove reklame ima oko tri puta više klikova nego na adsense reklame, a zarada je za oko 30% niža. Mada, sa ovom povišicom, koju sam dobio juče, možda bude i tu negde u nivou sa adsense. Zbog puno klikova na reklame ja sam im i tražio da mi plate više. Uspeo sam da im iskamčim 130 evra za 330.000 impresija, ali nažalost više od toga nisam uspeo da dobijem. Mada, možda ne bi bilo loše da im pošaljem ovu temu, pa kad vide da sam im ja glavni support za Balkan, možda i pristanu da me plate više :)

Adnow je predobar sto se tice mene. Mene su platili 250e za 250hiljada impresija, a to je 5 dana da njihova reklama bude na mom sajtu, sad se dogovaramo da nastavljamo saradnju i da budu jedini oglasivaci na mom sajtu, sto je oko 100hiljada impresija dnevno. Samo je problem po meni sto njihova statistika ispadne manja nego sto je trebalo, ali ako dobro placaju onda to nije ni bitno. Jos pored njih imam i druge pop out i oni se ne zale sto su oni tu.

Koliko imate poseta mesečno? Ja oko 2-3 hiljade dnevno, pa gledam da li bi se isplatilo. Gde ste ih kontaktirali?

Back
Na vrh