Lijepo je procitat ovakve stvari.
Nazalost, zbog posla ne mogu se dovoljno posvetit forumu pa mnoge stvari koje sam htio implementirati nisam bio u mogucnosti to ostvariti. Definitivno nam fali "advanced" sadrzaja, jer mnogo clanova foruma krene sa internet zaradom, kroz 1-2 god postanu iskusni a onda dosegnu neku razinu znanja i onda im ovaj forum vise ne pruza dovoljno zanimljive teme i rasprave.
Htio bi zamolit clanove, oni koji imaju vremena i volje da ne cekaju samo nasa natjecanja da sloze nekakav tutorial nego da se i bez toga posvete tome. Ne samo zbog foruma, ne samo zbog ostalih clanova kojima pomazete, nego i radi vjezbanja vlastitih writerskih i researcherskih vjestina. Naime, ako niste do sad shvatili, pisana rjec je u danasnje doba interneta najbolji nacin marketinga. Da citiram jednog od suosinivaca Buffera "If all this power of marketing lies within a writer, then maybe I need to become a writer."
To svakako vrijedi i za pisanje na ovom forumu. Ja sam zbog truda koji sam ulozio u trud i pomaganje clanovima na ovom forumu stekao prijatelje, poznanike koji ce ostat za cijeli zivot, a uz to sam imao i veliku poslovnu korist. Pocnite pisat tutorijale za forum, jer je neformalno, jer ste okruzeni medju kolegama, jer je lako za poceti, a onda kasnije kad se ispraksirate iskoristite tu naviku koju ste stekli da pocnete pisat svoj vlastiti blog, za svoje projekte itd.
Financijska usporedba. Ja da sam npr. pobjedio na svim natjecanjima do sada na ovom forumu, znaci do sad sav ukupni budjet od svih natjecanja zajedno je jos uvijek manji od direktne mjesecne financijske koristi koje moja firma ima zbog poznanstava koje sam stekao na ovom forum. A opet, vecina je motivirana ulozit malo iznadprosjecan trud samo ako organiziramo natjecanje?
Da bi vas netko zapazio, najbolje to mozete postici pruzanjem korisnih savjeta. Ako nemate puno znanja, to samo znaci da se malo vise trebate potrudit oko citanje, istrazivanja itd. Eto, to bi bila moja zelja za clanove foruma.
Ja osobno sam dosta pisao bio na forumu, sada radim na tome da poboljsam svoje writerske sposobnosti, poceo sam se praksirat i vjezbat pisanje blog postova na engleskom jeziku. Tako da nadam se da nakon par mjeseci kroz praksu cu uhvatit nekakav ritam pisanja pa da mogu redovito pisat kvalitetne stvari i za forum. Dok se ne ispraksiram morat cu malo zapostaviti forum, ali nadam se da kad poboljsam svoje skillove da cu moci opeet doprinosit forumu.
Sto se tice aktivnosti, pa i nije prevelika. Kad filtriram samo profile koji imaju bar 1 post u bilo kojem periodu, od pocetka mjeseca je bilo oko 350 takvih profila. To ne znaci da su imali post u zadnjih mjesec dana, nego znaci da kad filtriram profile sa 0 postova, ostane 350 aktivnih ljudi od pocetka mjeseca.
Aktivnost nije prevelika, ali isto tako, ono sto me vise brine jest kvaliteta rasprava. Vise bi volio da je manja aktivnost a veca kvaliteta rasprava. Radje 1 kvalitetan post nego 10 "one linera".