Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako rangirati medium/micro niche stranicu
31-01-2012, 01:53 PM (This post was last modified: 31-01-2012 03:12 PM by Petarcro.)
Post: #1
Kako rangirati medium/micro niche stranicu
Za početak moram napomenuti kako ovaj tutorijal možda ne pruža apsolutno detaljno objašnjenje svake metode koja se nalazi u njemu ali recimo da su pojašnjene najbitnije stvari odnosno kako se ono kaže ubiremo vrhnje. Pošto većina vas pokušava rangirati upravo male ili srednje stranice a izgubljeni ste na stranom tržištu gdje je konkurencija teža a linkbuilding možda kompliciraniji vjerujem da ćete imati koristi od ovog tutorijala. CMS koji sam koristio na svim svojim micro niche stranicama je bio Wordpress i preporučam vam da na svakoj stranici instalirajte All in One SEO pack . Vremenski rok koji bi bio potreban za napraviti ovakav SEO je oko dva do tri mjeseca.

http://wordpress.org/extend/plugins/all-...-seo-pack/

1. Keyword

Iako je search engine optimization dugotrajni proces, svaki webmajstor koji kreče u izradu stranice morao bi imati jasnu viziju na koji način misli rangirati za tu određenu ključnu riječ(keyword). Ključna riječ je izrazito bitna stavka jer ukoliko odaberemo krivu riječ naš posao što se tiče SEO optimizacije može biti višestruko teži u odnosu na situaciju kada nađemo dobru ključnu riječ. Znači prije kupnje domene i izrade stranice mora se napraviti dobar research kao i plan. I na taj detalj izrazito pazite!

2. Onpage SEO

Uzmimo u obzir da smo pronašli keyword koji ima osrednju/slabu konkurenciju. Prva stvar koju moramo napraviti je Onpage optimizacija. Iako je ovo ogroman posao i neki žive samo od toga ja ću ovo pojednostaviti što manje mogu.

EMD – exact match domena – http://www.vaškeyword.com je izrazito bitna stavka prilikom pokretanja sitea. Ukoliko su slobodne .com, .net ili .org svakako ih zakupite jer boost koji dobivamo od strane googlea je i dalje jako velik ukoliko koristimo MED i svakako će nam olakšati posao prilikom rangiranja.

*boost – pod ovime mislim da EMD domene od strane googlea imaju određenu prednost ukoliko se bore za određeni keyword kao što i kod korisnika imaju prednost jer prije će kliknuti na kreveti.com nego na krevetizavas.com ukoliko traže su kreveti u pitanju. Ovo sam posebice imao prilike vidjeti prilikom rangiranja jedne stranice kada sam na drugoj poziciji uzimao gotovo 30 % prometa(to sam tek kasnije shvatio kada sam došao na prvu poziciju).

Ukoliko .com, .net te .org nisu dostupne svakako uzmite .info ukoliko je slobodna. Sa .biz nemam iskustva pa vam ne mogu reći dali je bolje .biz ili neka varijanta .com ili .net sa crticom ali keyword bi se svakako trebao nalaziti u vašoj domeni.

Keywordi u Headeru :

Title tag : - neka bude do 50 znakova – to je naziv vaše stanice koji se vidi u vašem pregledniku pri vrhu svakako gledajte da se vaš keyword spominje barem jednom

Description tag : To je opis vaše stranice i gledajte da bude do nekih 150 znakova – također gledajte da se vaš keyword spominje barem jednom u toj rečenici.

Keywords metatag : Dodajte 5-6 keyworda i pripazite da se ti keywordi nalaze negdje na vašoj stranici jer ukoliko se ne nalaze ovo može negativno utjecati na rangiranje.

Tekstovi :

Što se tiče tekstova preporučam vam kvalitetne tekstove koji imaju minimalno oko 500 riječi i u kojima je recimo gustoća pojavljivanja našeg keyworda oko 3-4 %. Možete koristiti i spinane članke ali naravno dajte sve od sebe i posvetite tom djelu dovoljno vremena kako bi ipak taj članak bio koristan posjetitelju(iako spinanje ne preporučam) jer preveliki bounce rate može negativno utjecati na rangiranje.
*spinanje članaka je kopiranje članaka sa neke stranice te zatim izmjena pojedinih riječi ili dijelova teksta kako bi se sakrilo da je taj članak zapravo kopiran.

*bounce rate – Kratko objašnjenje je da što je manji bounce rate to je bolje za nas jer se posjetitelji dulje zadrže na našoj stranici(sve ispod 50 % za micro niche stranicu je odlično)

Postavljanje sadržaja:

Postavljanje sadržaja preporučam kod micro niche stranica barem jednom tjedno dok ne dođemo do brojke od barem 10 tekstova. Stvar koju ja radim je sljedeća postavim 3 teksta odmah na početku (prije indeksiranja) te zatim nakon toga pokušavam održavati taj plan od 1 članak tjedno što većinom nije neki problem.

3. Link Building

Faza 1 : Metodu koju ja koristim za indeksiranje članaka je da na nekom forumu na kojem sam član postavim doffolow link u potpisu kojemu je naslov keyword za kojeg pokušavam rangirati. Ovo je jako efikasna metoda jer ne djeluje kao spam a vašu stranicu usmjeri u željenom smjeru. Nakon dan dva vaša stranica bi trebala (ukoliko je odabran dobar keyword ) već biti u prvih 100 rezultata- ovo naravno jako varira pa ponekad se nalazi čak i u prvih 20. Glavna stvar koja je zaslužna za ovo je neki boost koji google daje svim novim stranicama iako neki u to ne vjeruju ja sam se iz vlastitog iskustva uvjerio da taj boost zaista postoji.

(brzo indeksiranje vam nije potrebno i izbjegavajte širenje spam linkova prema micro niche stranicama samo radi bržeg indeksiranja jer cete u 80 % slučajeva napraviti negativan efekt)

Napomena: izbjegavajte linkanje iz potpisa na nekoliko foruma jer iz iskustva to može rezultirati negativnim pomacima – znači sa jednog foruma do dva maksimalno.

Nakon što smo usmjerili stranicu na pravi put možemo početi sa pravim link buildingom.

Metode koje ja koristim su sljedeće:

Izgradnja linkova člancima :

Osim što nam za stranicu treba 10 kvalitetnih tekstova, za link builiding bi također trebali napisat barem 10 komada iako i sa 5 njih u kombinaciji sa spinanjem se može doći do velikog broja kvalitetnih linkova.

Top 3 po mojem odabiru Dofollow direktoriji članaka:

PR6 - http://ezinearticles.com/ - vjerojatno najstroži nakon što ih je google penalizirao no link na njima vrijedi – u svaki članak možete ubaciti do 3 linka – 2 sa nazivom i jedan običan prema izvoru. Na ezine idite sa najkvalitetnijim člankom kojeg imate(ne one sa stranice!) kako biste povečali mogučnost za dobivanje kvalitetnog linka.
PR5 - http://www.articledashboard.com/ - također pazite na kvalitetu no to i je generalna uputa za sve direktorije.
PR3 - http://goarticles.com/ - možete postaviti do 2 linka sa naslovom u dio o autoru teksta – nisu pretjerano rigorozni

Ovdje možete pronaći čak 3151 direktorij članaka trenutno :

http://www.directorycritic.com/article-d...-list.html

*p.s. to je od dbomestar zasluga i hvala mu ovim putem dosta mi je ovo pomoglo

E sad što se plana tiče oko izgradnje linkova pomoću članaka savjetujem vam da prvo 5 komada submitate na najkvalitetnije. Nakon što vam kroz par dana odobre te linkove možete koristiti članke malo lošije kvalitete te ih submitati na “ lošije“ direktorije koji se nalaze na gornjem popisu no naravno pazite na umjerenost i svaki tjedan submitajte na nekoliko njih – na ove lošije jedan članak recimo submitate odjednom na njih 5 tako da je veća šansa da će više njih odobriti.

Na ovaj način napravite nekih 50 linkova(5 kvalitetnih) što bi trebalo biti dosta a osim linkova vjerojatno ćete ugrabiti i kojeg posjetitelja.

Izgradnja linkova blog komentiranjem :

Ovo je vjerojatno jedna od najpopularnijih metoda liknbuildinga no ova metoda I dalje funkcionira ukoliko se radi kvalitetno. Generalne upute su sljedeće sami pronalazite blogove sa velikim pagerankom I svaki komentar napišite sami kako bi povećali šansu da bude objavljen ukoliko nije autoapprove.
Jedna dobra fora za pronalazak dobrih blogova za kometiranje je ova :

Code:
keyword "powered by wordpress" site:".edu"

Ovdje gdje piše keyword unesite bilo koju riječ za koju pokušavate rangirati , ovdje gdje piše .edu možete upisati i .gov ili .com …uglavnom pomoću ovoga ćete pronaći hrpe blogova sa visokim pagerankom i velikim autoritetom a neki će biti i dofollow. Što se tiče tog dofollow ili nofollow prilikom blog komentiranja to zaista nije toliko ni bitno. Ukoliko vaša stanica će prema sebi imati samo dofollow linkove to bi itekako izgledalo čudno pa je dobro malo miksati jer i visoki nofollow po mojoj osobnoj procjeni imaju nekog utjecaja na rangiranje. Na ovaj način pokušajte napraviti barem 50 linkova prema vašoj stranici. U ovom procesu također gledajte da svaki link spremite u jedan excel file kako bi nakon par mjeseci napravili ogromnu listu dobrih blog linkova.

Izgradnja linkova pomoću web 2.0 stranica:

Ovo je zapravo prilično jednostavno samo oduzima puno vašeg vremena ukoliko sve radite ručno.
Registrirajte se na sljedeće stranice po vašem izboru (probajte napraviti blog na barem četiri):

PR 7- http://www.wikispaces.com/
PR 8 - https://www.tumblr.com/
PR 9 - http://wordpress.com/
PR 9 - http://www.blogger.com/home
PR 7 - http://www.squidoo.com/
PR 8 - http://www.weebly.com/
PR 6 - http://www.wikia.com
PR 6 - http://www.wetpaint.com/
PR 4 - http://en.mylivepage.com/

Nakon što napravite blog dodajte na svaki barem jedan uređeni članak te zatim možemo početi sa izgradnjom linova prema tim našim blogovima. Ovog puta ćemo ići na čistu količinu i nećemo se previše brinuti za kvalitetu dolaznih linkova. Ukoliko imate pristup scrapebox programu prema svakom od tih blogova napravite po par tisuća komentara. Uz te komentare evo i liste auto approve direktorija članaka te na njih možete submitati kopirani članak koji će u sebi sadržavati 2-3 linka prema našem blogu (napomena: lista je malo starija pa nisam siguran dali još svi funkcioniraju).

Code:
goseon.net|4
albertam.com|4
tinyarticle.com|4
newezinearticles.com|4
24hourwealth.com|4
financebusinessarticles.com|4
thecontentcorner.com|3
hromanager.com|3
hypnosisarticlesdirectory.com|3
freepressreleaselist.com|3
uniquearticles.info|3
articoolz.com|3
article-smart.com|3
referralcamp.com|3
articleeight.com|3
newagelivingarticles.com|3
articlelayout.com|3
nodu.net|3
jarvisisback.com|3
articleshmarticle.com|3
kodamar.com|3
sbimes.com|3
articledirectory.com|3
DrArticle.com|3
wordtaps.com|3
zeeol.com|3
creativemarineconcepts.com|3
look4articles.com|2
marketing51.com|2
lotdmusic.com|2
articledirectory.name|2
articlecue.com|2
lets-find-out.com|2
convivium.co.za|2
link777.co.uk|2
articlesbook.com|2
articles-cafe.com|2
simarticles.com|2
articleknowledgebase.com|2
nineez.com|2
niche-content-articles.com|2
articlemayhem.com|2
articlepile.com|2
dummiesguideto.com|2
news.jonzu.com|2
writers-block-unblocked.com|2
articlesalive.net|2
articledirectorycentral.com|2
yourarticlesource.com|2
realestatearticle.org|2
mysticalresources.com|2
artikelindonesia.com|2
iblogndax.vdhdesigns.com|2
articlesmart.org|2
ezineproarticles.com|2
tuttletechnology.com|2
article4wealth.com|2
tipbus.com|2
blog.7s-b.com|2
win-e.net|2
vcblog.org|2
articlesinsight.com|2
fav.com|2
businessadvicefree.com|1
myphonex.com|1
gonavi.pl|1
bunchwire.com|1
articles.glenns-garden.com|1
articleresources.net|1
astonishingarticles.com|1
basearticles.com|1
articleorb.com|1
free-find-articles.com|1
newsfuze.info|1
artyzlinkami.2box.pl|1
articles.groshan-fabiola.com|1
centralambert.com|1
checktales.com|1
hotarticlesonline.com|1
bytepowered-articles.com|1
informationhub.co.uk|1
articlesfree.co.uk|1
content-city.com|1
articleseer.com|1
keywordbeast.com|1
metalarticles.com|1
megasafemoney.com|1
articles.onlineweblibrary.com|1
articles.shopsmarter.org|1
dirload.com|1
buy-shoppingonline.com|1
hamstoo.com|1
buxzer.com|1
greatfreearticles.com|1
swedearticles.info|1
akerpub.com|1
articlefarm.com|1
articlecamp.com|1
articlegrunge.com|1
activeweblist.com|1
arivania.net|1
rumorsornot.com|1
skilledlaborauction.com|1
shopgr.gr|1
w3articles.org|1
all-health-dir.com|1
waytrade.net|1
articlecoop.com|1
stroitelstvoto.net|1
thecarpoint.com|1
articleall.com|1
konior.eu|0
learnersgalaxy.com|0
icomparephones.info|0
globalarticlenetwork.com|0
gossipblower.com|0
health.sciencetechnologyblog.com|0
onlinemoneymakingguide.org|0
organicxpression.com|0
ourarticlesource.com|0
saveoneverythingexpert.co.uk|0
otocheap.com|0
idoarticles.com|0
great2watch.com|0
listedcontent.com|0
earticlespoint.info|0
foodarticles.net|0
earticlesone.info|0
livearticles.in|0
justinsworld.info|0
killerarticles.info|0
jos.web.id|0
knightedgepost.com|0
linkspacedirectory.com|0
myarticleocean.co.cc|0
mytoparticles.com|0
mixxfeed.com|0
pricelessdownload.com|0
propertyinvestorlandlord.com.au|0
misterarticle.com|0
press-wire.org|0
provouchers.com|0
repsource.com|0
punjablovers.com|0
refinancinghomemortgagebuzz.com|0
mocnelinki.com.pl|0
piecyk.orge.pl|0
postarticlenow.info|0
recentarticles.co.uk|0
raulsphotos.com|0
read-write-here.com|0
pakarticles.info|0
outandaboutbritain.com|0
researcharticlecenter.com|0
ordercheapproducts.com|0
phenomenalarticles.com|0
onlinewatching.co.cc|0
freearticlesonline.org|0
freeblogposting.com|0
keywordeur.com|0
justtheirthoughts.com|0
kazamraza.com|0
freearticlenow.com|0
freepressrelease.pk|0
ganoarticles.com|0
freeezinearticles.co.uk|0
freearticlesmania.com|0
freearticlebase.com|0
forextrade24.com|0
e-book-catalog.com|0
earticlesred.info|0
earticlesweb.info|0
eggsa.com|0
earticlestop.info|0
freearticleemporium.com|0
freearticledirectoryonline.com|0
forexbussinestech.info|0
forexbussinestech.info|0
forexbussinestech.info|0
forexbussinestech.info|0
forexbussinestech.info|0
foz.biz|0
freearticlewriter.info|0
freearticlez.com|0
izin.org|0
indoartikel.com|0
investehow.com|0
informationresource.biz|0
interbankworldfx.com|0
isubmitnow.com|0
earticlesnew.info|0
earticlespro.info|0
earticlesnetwork.info|0
itexservers.com|0
earticlesnet.info|0
janakanthablog.com|0
freesubmission4u.com|0
gatewaytogabon.org|0
freestuffforall.info|0
freebusinessarticles.com|0
freesportslivestreaming.com|0
generaladvicefree.com|0
generatearticlelinks.info|0
geport.com|0
generalarticles.co.uk|0
franczyzy.pl|0
garminzumo550.org|0
searching4answers.com|0
topezinesarticles.com|0
submitarticlesfast.com|0
sexhelp2.com|0
submitan-article.com|0
newzealandarticles.com|0
newsarticlesdirectory.com|0
nytimearticle.com|0
onlinearticlesasia.com|0
nextlevelarticles.com|0
ngebid.com|0
wiki-answer.org|0
scrollcontent.com|0
stream2pc.com|0
save-on-everything.co.uk|0
wowarticles.com|0
willieandthehandjive.com|0
saveittips.co.uk|0
shared-articles.com|0
websstrategy.com|0
salt2010.info|0
scooparticle.com|0
scrollarticles.com|0
viralpeople.com|0
newgadgetss.com|0
ultimate-article.com|0
w3pr.org|0
travelarticledirectory.com|0
mzines.co.uk|0
sales-articles.com|0
nerdarticles.com|0
vietnamhighlights.net|0
nature-articles.com|0
nevadasunshine.info|0
viawriter.com|0
minus.ns1.name|0
localnewsupdates.com|0
londondatingarticles.info|0
one2onearticle.co.cc|0
londonarticlefinder.co.uk|0
malaysiapos.com|0
wakacje24.warszawa.pl|0
upublisharticles.com|0
natureezine.com|0
medicalsupportforum.com|0
migpublishing.com|0
article007.co.cc|0
articlesnack.com|0
articlesrecentarticles.co.uk|0
articlestar.co.uk|0
article-addict.org|0
articlesbacklink.com|0
articleseurope.com|0
peternakan-id.info|0
articlesdomain.com|0
articleconsortium.info|0
articlesdepository.com|0
articlessocial.com|0
articlescrib.com|0
articlesbranch.com|0
pakistan38.info|0
postarticlesplus.net|0
practicalhydraulics.com|0
articlesbusiness.com|0
articlesdepositery.com|0
article2008.com|0
articlesarticlesarticles.co.uk|0
articlecorp.com|0
articledirectory.cc|0
watching-free-movies-online.com|0
webbot.us|0
walkin-jobs.in|0
zabawki24.warszawa.pl|0
woarticles.net|0
tweso.com|0
wordpressarticledirectories.com|0
worldportal.us|0
twanz.com|0
ukarticlefinder.com|0
todaypublisher.com|0
yourarticlewhiz.com|0
articledatabaseworld.com|0
articlesbox.com|0
articlesharer.com|0
earticlesbiz.info|0
article-seo.org|0
articleclassic.com|0
monsterarticles.info|0
xplorarticles.com|0
articlechomp.info|0
articleshut.info|0
articlesknight.com|0
article-marketing.org.uk|0
articlepub.com|0
articleposting.co.uk|0
articlelibrary.co.uk|0
articlelabel.info|0
articleplug.com|0
articlewebzine.com|0
articlezoom.cz.cc|0
articlewriteronline.info|0
articlewonder.co.tv|0
article.finnol.com|0
articlereporter.co.uk|0
articlemania.info|0
articlelite.com|0
articlelonely.com|0
articlesline.com|0
articleslammer.com|0
articlemarketed.com|0
articleparadigm.info|0
articlegod.info|0
articlepantry.com|0
articlelinkspace.com|0
articlemob.info|0
bitdigita.com|0
birdflusafetysite.com|0
benefitarticles.com|0
articlevie.com|0
bizarticlesonly.com|0
bdarticles.com|0
articletimes.co.uk|0
articlesuperb.co.tv|0
allusatoday.com|0
articleuploads.com|0
bizopreview.com|0
bigarticlelibrary.com|0
aplusarticlesite.com|0
bbctrends.com|0
articlez.co.tv|0
article.searchengine-optimization-software.com|0
article.cyberhotnews.com|0
aukcje24.warszawa.pl|0
articlewatt.com|0
anewschannel.com|0
articleweb-seo.org|0
articlewebmania.com|0
article.rereresidency.com|0
articles.uvc.cc|0
adsondirectory.com|0
articleforbacklinks.com|0
articledirectoryarticledirectory.co.uk|0
articlesarsenal.com|0
ciesle.warszawa.pl|0
allarticlespage.com|0
captivatingarticles.info|0
adviceneeded.co.uk|0
bunzola.com|0
allaround-article.co.cc|0
articles4vip.com|0
articlefanatics.com|0
articleglovebox.com|0
articledirectorynews.com|0
articleexpress.org|0
articlereviewer.co.uk|0
articlegeographic.com|0
articles.webme.org|0
articlemoz.info|0
articles99.com|0
articlerockstars.com|0
articlefromarticle.co.uk|0
articledirectory.net.au|0
articleideal.com|0
article-internet-marketing-tips.com|0
articlebanks.info|0
articlepiles.com|0
articlebuzz.info|0
articlesline.com|0
articleadvertiser.co.uk|0
articlesrfree.com|0
articlesmadness.com|0
article.seochitchat.com|0
articlesme.com|0
articlefreak.com|0
articleforum.co.uk|0
articleroller.com|0
buzz4dollar.com|0
articlefreepress.co.uk|0
buzmearticles.info|0
articlebullseye.com|0
articleblurbs.com|0
buzmearticledirectory.com|0
buyacainutraburst.com|0
articlerush.com|0
earticlesdirect.com|0
earticlesbox.info|0
earticlesclick.info|0
earticlesspace.info|0
earticlesbusiness.info|0
earticlescash.info|0
submitgamearticle.com|0
supremearticle.com|0
findarticlesfrom.com|0
earticlescity.info|0
earticlesblue.info|0
earticlessolutions.info|0
ezinearticlefinder.com|0
ezinearticleshq.com|0
europeanarticlefinder.info|0
flipcache.com|0
fastinstantloan.info|0
earticlesmobile.info|0
earticlesshop.info|0
earticlessoft.info|0
earticlescar.info|0
earticlessky.info|0
earticlessmart.info|0
earticlesstore.info|0
earticlestravel.info|0
earticlesstar.info|0
earticlesyou.info|0
earticlesvision.info|0
findfinancetoday.com|0
earticleswin.info|0
earticlesworld.info|0
elitearticledirectory.info|0
fireflyarticles.com|0
earticlestrade.info|0
themedialords.com|0
swissarticlefinder.info|0
technicalcanyon.com|0
loabi.org|0
svior.com|0
thearticledb.com|0
thearticlemall.com|0
thearticledepot.com|0
thecloudharvester.com|0
thewisearticles.com|0
thearticlesbase.com|0
theauthorplace.com|0
bmarticles.com|0
britisharticles.co.uk|0
blurayhire.com|0
blogsmore.com|0
blog.bswonline.net|0
borderlandmobility.com|0
dailyindiaresults.com|0
classifiedsvolume.com|0
a1-articledirectory.com|0
bloggingarticles.com|0
bravoarticles.com|0
definitivearticles.com|0
articlesubmitcenter.com|0
discountvouchercodes.me.uk|0
all-insight.com|0
article-submitter.org.uk|0
articlesubmited.com|0
dnnmodules.org|0
earticlesauto.info|0
disasterstrikes.org|0
420solutions.com|0
bmx.warszawa.pl|0
boostarticle.com|0
familyadvicefree.com|0
fastbiz.us|0
factoryarticle.com|0
contentdiffusion.com|0
articlessdirectory.com|0
earticlescreative.info|0
fixarticles.com|0
fleetstreetarticles.com|0
earticlescom.info|0
earticlesmoney.info|0
earticlescode.info|0
datamesothelioma.com|0
countarticles.com|0
contentworkers.com|0
articleways.com|0
clicksbid.com|0
a4article.com|0
26alphabets.com|0
contentgarage.com|0
abunchofarticles.com|0
duuuude.co.cc|0
11can.com|0
earticlesbest.info|0
miacyk.bij.pl|N/A
meukeuthop.com|N/A
media-cn.com|N/A
mylinkscorner.com|N/A
myadhost.co.uk|N/A
mutual.businessadvicefree.com|N/A
marketingmayhemmoment.com|N/A
m.articleforum.co.uk|N/A
live.bdmobi.net|N/A
linkdirectoryonline.net|N/A
marketcompare.info|N/A
make-your-own-certificate.businessadvicefree.com|N/A
makemyclub.com|N/A
mypeacockorchid.com|N/A
philosophy-religion.proarticles.co.uk|N/A
onlinearticledirectory.co.cc|N/A
online.writacle.com|N/A
popmundodeals.com|N/A
planetjazznyc.com|N/A
phone-video-format.businessadvicefree.com|N/A
offer.businessadvicefree.com|N/A
news.articlesarticlesarticles.co.uk|N/A
new-letter.businessadvicefree.com|N/A
network-program.businessadvicefree.com|N/A
newworldproducts.org|N/A
news-wire.info|N/A
news-and-society.proarticles.co.uk|N/A
i2articledirectory.info|N/A
httparticles.com|N/A
hotmake.info|N/A
inclinenetwork.com|N/A
inbetween.orge.pl|N/A
ibloid.com|N/A
hotarticledirectory.co.cc|N/A
higharticledirectory.co.cc|N/A
healthsexadvice.com|N/A
gustavoinc.com|N/A
home-improvement.proarticles.co.uk|N/A
home-based-business.proarticles.co.uk|N/A
home-and-family.proarticles.co.uk|N/A
internet-and-businesses-online.proarticles.co.uk|N/A
koolboy.com|N/A
knowledgehubdata.com|N/A
kids-and-teens.proarticles.co.uk|N/A
letters-of-appreciation.businessadvicefree.com|N/A
letter-formation.businessadvicefree.com|N/A
legal.proarticles.co.uk|N/A
kapturek.ns1.name|N/A
itiss-eu.com|N/A
investing.proarticles.co.uk|N/A
internetowe.beststory.pl|N/A
kaaf.net|N/A
job-cover-letter.businessadvicefree.com|N/A
jacob.familyadvicefree.com|N/A
twittisland.com|N/A
trend.businessadvicefree.com|N/A
toprado.com|N/A
urldirectory.orge.pl|N/A
typein.net|N/A
tynkarz.warszawa.pl|N/A
tnt-katalog.345.pl|N/A
success-is-not-final.businessadvicefree.com|N/A
success-in-mrcophth.businessadvicefree.com|N/A
streamliveinfo.com|N/A
the-business.businessadvicefree.com|N/A
techiclock.com|N/A
tasteandtell.vdhdesigns.com|N/A
usenow.net|N/A
xrumerisland.com|N/A
writing-and-speaking.proarticles.co.uk|N/A
write-business-plan.businessadvicefree.com|N/A
yourarticlescatalog.com|N/A
yesarticledirectory.co.cc|N/A
x-worldcomics.com|N/A
womenhealthmall.com|N/A
w.abroad.businessadvicefree.com|N/A
vista-programs.businessadvicefree.com|N/A
uss-archer.stelth2000inc.com|N/A
windowssoftwaredeals.com|N/A
watchstreams.tv|N/A
wallofdata.com|N/A
servicesforseo.com|N/A
savearticledirectory.co.cc|N/A
sauder-school-of-business.businessadvicefree.com|N/A
sloppycampaignwork.com|N/A
shared-knowledge.com|N/A
shared4all.org|N/A
sales.businessadvicefree.com|N/A
przedruk.imama.pl|N/A
postclassifiedsblog.com|N/A
porady.dlaskory.com|N/A
sabaanjum.com|N/A
real-estate.proarticles.co.uk|N/A
rank08.de|N/A
small-business-administration-business-plan.businessadvicefree.com|N/A
sporting-success.businessadvicefree.com|N/A
soulvision.orge.pl|N/A
socy.net|N/A
straighttotheright.com|N/A
startarticledirectory.co.cc|N/A
sports.proarticles.co.uk|N/A
social-work.businessadvicefree.com|N/A
smartsummit09.com|N/A
small-business-planning.businessadvicefree.com|N/A
small-business-marketing-strategy.businessadvicefree.com|N/A
soccer-shop.businessadvicefree.com|N/A
snassau-dems.com|N/A
smuze.com|N/A
articles.webpagesindia.net|N/A
articles.tagzeu.com|N/A
articles.peppermintkitty.com|N/A
articlesuniq.com|N/A
articlesseek.com|N/A
articlespirit.com|N/A
articles.pentaxbody.com|N/A
articleplugin.com|N/A
articlepipes.com|N/A
articlemesh.com|N/A
articles.lancecreekcompany.com|N/A
articles.incentivesearch.com|N/A
articles.bunzola.com|N/A
articlesupdate.com|N/A
bestfeaturedarticles.com|N/A
azjat.dns1.us|N/A
automobiles.proarticles.co.uk|N/A
book-reviews.proarticles.co.uk|N/A
blog.elitemonitoring.com|N/A
bestmegahost.info|N/A
authorsarticle.com|N/A
artykuly.damci.pl|N/A
articlism.com|N/A
articlesworld.co.uk|N/A
authorityarticle.com|N/A
atruevacation.net|N/A
asianarticles.info|N/A
articledashboard.org|N/A
articlecontentplanet.com|N/A
articlechirag.com|N/A
articledirectoryfree.co.cc|N/A
articledirectorybetter.co.cc|N/A
articledirectory.si.rs|N/A
article.whotome.com|N/A
anayurdum.com|N/A
alphas.us|N/A
allexpertarticles.com|N/A
article.wannabuzzme.com|N/A
article.sbr23.com|N/A
aoro.net|N/A
articledirectorygo.co.cc|N/A
articlegangster.com|N/A
articledirectorywin.co.cc|N/A
articledirectorytop.co.cc|N/A
articleleopard.com|N/A
articlekingpro.com|N/A
articlejin.cz.cc|N/A
articledirectorysuper.co.cc|N/A
articledirectoryplus.co.cc|N/A
articledirectorynew.co.cc|N/A
articledirectoryguru.co.cc|N/A
articledirectoryspot.co.cc|N/A
articledirectorysave.co.cc|N/A
articledirectoryrapid.co.cc|N/A
find-business.businessadvicefree.com|N/A
featuredarticlesbase.com|N/A
family.familyadvicefree.com|N/A
forresthartman.biz|N/A
foreign-direct-investment.businessadvicefree.com|N/A
food-and-drink.proarticles.co.uk|N/A
families.familyadvicefree.com|N/A
enichearticles.com|N/A
educuss.com|N/A
education.proarticles.co.uk|N/A
factors-of-success.businessadvicefree.com|N/A
ezine.writacle.com|N/A
extraarticledirectory.co.cc|N/A
franczyzy.eu|N/A
genealogy.familyadvicefree.com|N/A
gaming.proarticles.co.uk|N/A
funds.businessadvicefree.com|N/A
guruarticledirectory.co.cc|N/A
growth.businessadvicefree.com|N/A
gimmecandy.com|N/A
fresnostateosr.com|N/A
free-business-plans.businessadvicefree.com|N/A
free-articles2u.com|N/A
free-articles.dckl.com|N/A
french-letters.businessadvicefree.com|N/A
free-press-release.proarticles.co.uk|N/A
freeinternetinfoworld.com|N/A
cancer.proarticles.co.uk|N/A
canadianarticles.info|N/A
business-strategies.marketingbluprint.com|N/A
citymax.co.za|N/A
ciekawe.beststory.pl|N/A
centrumhandlowe.programujemy.com|N/A
business-plus.businessadvicefree.com|N/A
bswm.bswschool.co.cc|N/A
britisharticles.info|N/A
boostedcar.com|N/A
businessnewsarticles.org|N/A
business.proarticles.co.uk|N/A
bulletproofblueprint.info|N/A
clubastoria.info|N/A
dragoste.us|N/A
DogsTrainingZone.com|N/A
directlinkarticles.com|N/A
ec50.com|N/A
easyarticledirectory.co.cc|N/A
dzieckoity.waw.pl|N/A
directarticledirectory.co.cc|N/A
computers-technology.proarticles.co.uk|N/A
community.bunzola.com|N/A
communications.proarticles.co.uk|N/A
devprints.com|N/A
design-your-own-party-invitations.businessadvicefree.com|N/A
dealsarticledirectory.co.cc|N/A

Ukoliko radite link builiding za malo jači site preporučam vam da uzmete pretplatu za http://www.uniquearticlewizard.com sa kojim možete napraviti hrpu solidnih linkova prema vašim blogovima. Naravno sam taj linkjuice će na kraju biti usmjeren prema našoj glavnoj stranici koja nam donosi novac.

Nakon što prođe jedno mjesec dana na vaše blogove zatim postavite linkove prema vašoj stranici a naziv linka neka bude keyword za koji želite rangirati.

E sada ukoliko je vaš keyword lakši nema ni potrebe da radite ovakav veliki link building pomoću web 2.0 stranica nego bi bilo dovoljno samo 4-5 bloga napraviti i linkati na vašu stranicu.

Iako je SEO ponekad jako kompliciran trudio sam se to sve što više pojednostaviti te napraviti kratki tutorijal koji možda nije bio predetaljan u nekim stvarima no pomoću njega ćete uspjeti rangirati gotovo svaku micro niche stranicu ukoliko si date truda. Nemojte siliti linkbuilding nego pokušajte ovo razvući u roku od tri mjeseca.
Nakon što ta tri mjeseca prođu ( nekad prije a nekad i malo dulje) rezultati će biti vidljivi i kako vrjeme prolazi stranica će sve bolje ranigrati. Za početak preporučam vam da krenete sa jednom i da bilježite svaki korak te da se dobro organizirate. Nakon što sve postavite na noge možete u drugoj turi raditi na 2-3 stranice odjednom.
I na kraju za SEO je najbitnije strpljenje i RAD! Isto tako važna napomena : Nemojte očajavati kada dogurate stranicu među prvih 10 npr. i onda ona nakon par dana isklizne na treću-četvrtu stranicu. To je normalno i samo nastavite raditi jer ona će se vratiti na svoje mjesto. Nakon 6-10. mjeseci nakon što zauzme svoju poziciju takve stvari se više nebi smjele dešavati. Isto tako kad dodavate linkove radite to umjereno i ne prvi mjesec pretjerivat da bi zatim totalno zapustili linkbuilding. Ponekad ukoliko si to možete dopustiti nije ni loše da domena ili stranica odstoji koji mjesec sa par linkova prema njoj da vidite kako će se sama izrangirati.

Evo i screenshoota od porasta posjete na jednoj mojoj stranici koja bi vas mogla motivirati te potaknuti da ne odustanete u prvih 2 tjedna.

[Image: microniche2.jpg]

Za kraj sretno svima i naoružajte se strpljenjem i dobrom voljom.
Send this user an email Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
31-01-2012, 06:21 PM
Post: #2
RE: Kako rangirati medium/micro niche stranicu
Hvala na napisanom tutorijalu, svako ko pocinje micro niche bi ga trebao procitati.

Imam jedno pitanje vezano za Web2.0 blogove:

Nakon pravljenja bloga i submita na article direktorijume, koliko je od prilike potrebno vremena da ti se linkovi pojave u WebmastersTools (ili u drugim programima koje koristis za track)

Sibirski Haski
Send this user an email Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
31-01-2012, 08:45 PM
Post: #3
RE: Kako rangirati medium/micro niche stranicu
Pojavice se cim ih bot skonta.
Mozda vazno je spomenuti da na HubPages je trebalo imati hubscore preko 75 ili preko 40 za poseban hub, da bi link u njemu bio dofollow. Score nabijas objavljivanjem, komentarisanjem, pratiocima, komentarima,.. jednom rijecju - aktivnoscu.

Vjerovatno je slicno i sa ostalim.
Send this user an email Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
02-02-2012, 06:43 PM
Post: #4
Rolleyes RE: Kako rangirati medium/micro niche stranicu
Petre, i vi ostali koji imate iskustva s micro niche siteovima;

Slijedeći ovaj tutorial, odnosno, prateći pozitivne Webmaster uzuse; Koliko je potrebno vremena za dospjeti na prvu stranicu Googlea za srednje jak termin ili za jaki termin - ako vaša domena sadrži baš taj traženi micro niche ?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
02-02-2012, 07:15 PM
Post: #5
RE: Kako rangirati medium/micro niche stranicu
Sve ovisi o tome kakva je konkurencija...
Send this user an email Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
02-02-2012, 07:47 PM (This post was last modified: 02-02-2012 07:55 PM by Palac.)
Post: #6
RE: Kako rangirati medium/micro niche stranicu
(02-02-2012 07:15 PM)Petarcro Wrote:  Sve ovisi o tome kakva je konkurencija...
Mislio sam ako već imaš takvu domenu www. trazeni-pojam .com ili neka druga TLD extenzija.
Dakle, neka je jaka konkurencija, ali ako već imaš Trazeni-Pojam.com to znači da ni ti (ja) nisi mačji kašalj. Smile
(U jakim nicheima takvu domenu možeš samo sanjati, jasno)

Reci. Koliko ti je potrebno vremena za dospjeti na prvu stranicu Googlea u tom slučaju?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
02-02-2012, 08:18 PM
Post: #7
RE: Kako rangirati medium/micro niche stranicu
Ako je velika i vjerovatno jaka konkurencija, keyword u domenu, niti EMD ti ne znaci mnogo ako nemas odradjen mnogo dobar SEO.
Naravno da ima dosta uticaja i moze kasnije biti prevaga u tvoju korist ali apsolutno dzaba bez dobrog (boljeg) SEO. Ako je jaka konkurencija.
Send this user an email Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
Thanks given by (1): JelenaM
02-02-2012, 08:39 PM
Post: #8
Smil42c3e9b74e235 RE: Kako rangirati medium/micro niche stranicu
SEO se podrazumijeva.
Jednako tako je izvjesno da je realno očekivati prvu stranicu Googlea ako imaš Trazeni-Pojam.com .
To je kao da kažeš Bomestaru da mu je upitna prva stranica za pojam Internet Zarada? Jasno je da nema straha za to.
Ja sam vas samo zamolio za mišljenje koliko će vam vremena trebati da se to dogodi?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
02-02-2012, 08:50 PM (This post was last modified: 02-02-2012 08:52 PM by Petarcro.)
Post: #9
RE: Kako rangirati medium/micro niche stranicu
Ti precjenjuješ jačinu EM domene. Ona se sama od sebe neče rangirati ako ne odradiš seo nevoisno to što je EMD. trazeni-pojam.com nije EMD , trazenipojam.com je.
Send this user an email Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
02-02-2012, 09:17 PM (This post was last modified: 02-02-2012 09:18 PM by Palac.)
Post: #10
Rolleyes RE: Kako rangirati medium/micro niche stranicu
(02-02-2012 08:50 PM)Petarcro Wrote:  ...trazeni-pojam.com nije EMD , trazenipojam.com je.
Otkad to?
Trazeni-pojam je više SEO Friendly nego trazenipojam. Može to i ovdje netko potvrditi.
A jedino što sam pitao mi niste odgovorili. Ali, sve je dobro; iskustvo vas nauči i čitati između redaka. Winking
Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
02-02-2012, 09:36 PM
Post: #11
RE: Kako rangirati medium/micro niche stranicu
(02-02-2012 09:17 PM)Palac Wrote:  Otkad to?
Trazeni-pojam je više SEO Friendly nego trazenipojam. Može to i ovdje netko potvrditi.
A jedino što sam pitao mi niste odgovorili. Ali, sve je dobro; iskustvo vas nauči i čitati između redaka. Winking

Nisi u pravu što se domene tiče.

A na tvoje pitanje je jednostavno nemoguče dati odgovor. Kao da si pitao koliko audi može ići km na sat. 1. neznamo koji audi 2. neznamo kakvi su vremenski uvjeti 3. neznamo na kojoj podlozi.....
Send this user an email Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
02-02-2012, 10:02 PM
Post: #12
RE: Kako rangirati medium/micro niche stranicu
Slazem se s ostalima, preopcenito pitas. Ono sto je tebi laki nekome je teski, ono sto je tebi teski nama je mozda laki pojam.

Koji broj cu dobit ako podjelim veliki broj sa malim brojem? Tako nesto je precizno i tvoje pitanje.

Mi ti mozemo podjelit svoja iskustva ali za tebe mogu vazit potpuno drugacije stvari.
Npr. mi za svoje klijente radimo kampanje na 12 mjeseci. Uglavnom to nije samo 1 keyword nego set vise fraza, i dizanje kompletnog autoriteta websajta kako bi dobijali i puno longtail posjete. Za lakse keyworde moze se rangirati i za mjesec dana a za neke srednje mozes i za 6 mjeseci, za teze treba i godinu dana. Ali ovo sto govorim je donekle lupetanje jer doslovno se ne moze odredit precizno. Zavisi koliko imas znanja, sto su ti ciljevi, sto je tebi lak-srednji-tezak keyword, koliki ti je budjet, kakve resurse, koliko vremena ces radit samo na tome itd.
Send this user an email Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
02-02-2012, 10:25 PM (This post was last modified: 02-02-2012 10:28 PM by Palac.)
Post: #13
Smil42c3e9b74e235 RE: Kako rangirati medium/micro niche stranicu
Sve ja to znam, dragi i cijenjeni Kolege,
Posebno hvala Dbomestaru na uključivanje u raspravu. Winking
Nisam mislio ulaziti u polemiku ni sa kim, samo sam očekivao da će on podržati moju tezu da je ime domene najvažnija stvar u cijeloj priči.
Tada se i SEO za termin imena domene može raditi sa pola snage, no jasno da ga NE isključuje..
A moje pitanje se je odnosilo na Vaše iskustvo, a vezano za to spomenuto gore. Kako bi drugačije i moglo biti?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
02-02-2012, 10:36 PM
Post: #14
RE: Kako rangirati medium/micro niche stranicu
(02-02-2012 10:25 PM)Palac Wrote:  Sve ja to znam, dragi i cijenjeni Kolege,
Posebno hvala Dbomestaru na uključivanje u raspravu. Winking
Nisam mislio ulaziti u polemiku ni sa kim, samo sam očekivao da će on podržati moju tezu da je ime domene najvažnija stvar u cijeloj priči.
Tada se i SEO za termin imena domene može raditi sa pola snage, no jasno da ga NE isključuje..
A moje pitanje se je odnosilo na Vaše iskustvo, a vezano za to spomenuto gore. Kako bi drugačije i moglo biti?

Hmm, ja nebi bas rekao da je ime domene najvaznija stvar u prici. Exact Match Domena (bez crtice) osobito .com domena ima dosta jaki autoritet. Sa crticom .net .org i sl. imaju nesto slabiji autoritet. Drugim rijecima takva domena ce lakse rangirati za tu frazu, ali tesko da se to moze nazvati najvaznijom stvari u cijeloj prici. Takve domene obicno izgledaju jako spammy, a uglavnom se ljudi zale na njihovu neprirodnu snagu i za ocekivat je da ce Google s vremenom smanjit njihovu snagu. Nekad su SERP-ovi bili preplavljeni takvim domenama u zadnje vrijeme vidim obicno po 1-2 u top 10.

Ja osobno ne volim exact match domene jer lakse rangiram ali kasnije mi je teze razviti sajt ako nemam neko "brandabilno" ime sajta. http://www.blackkidsshoes.com tesko da se moze stvoriti brand od toga. No za nekoga tko nije toliko dobar u SEO-u mozda bas exact match domena je rjesenje. Doduse po meni ne dugorocno rjesenje jer vjerujem da ce kad tad Google dodatno oslabit te domene.

Inace moje misljenje sa exact match domenama je ograniceno, radim puno analiza pa ih vidim dosta ali nikad se nisam ozbiljno i dugotrajno posvetio nekom projektu sa exact match domenom tako da netko mozda moze i puno preciznije odgovorit u vezi toga.
Send this user an email Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
02-02-2012, 10:45 PM
Post: #15
RE: Kako rangirati medium/micro niche stranicu
(02-02-2012 10:25 PM)Palac Wrote:  Nisam mislio ulaziti u polemiku ni sa kim, samo sam očekivao da će on podržati moju tezu da je ime domene najvažnija stvar u cijeloj priči.

Ime domene nije najvažnija stvar u cjeloj to priči, to je velika prednost ali nije i najbitnija.
Send this user an email Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
03-02-2012, 01:09 AM (This post was last modified: 03-02-2012 01:14 AM by LeonMak.)
Post: #16
RE: Kako rangirati medium/micro niche stranicu
(02-02-2012 10:25 PM)Palac Wrote:  Sve ja to znam, dragi i cijenjeni Kolege....
Prije nekih godinu dana davio sam oko nekog pitanja, slično kao ti sada - da li je bolje ovo ili ono, htio sam dobiti konkretan odgovor ali nikako... Jbte, ko da pričam kineski, pa me nitko ne razumije!
Tek nekoliko mjeseci ili pol godine kasnije shvatio sam da je čovjek bio potpuno u pravu (freemind, je bio u pitanju čini mi se), jer sam krenuo od pogrešne premise i pitanje je bilo 'neodgovorljivo', barem onako kako sam ja to tada zamislio.

Ne znam samo od kud tebi muda da se tako autoritativno postavljaš s nekim tvrdnjama koje uopće nisu točne Sigh


Payoneer kartica i US Payment Service
Ovo je affiliate link. Registracijom preko njega, nakon zarađenih 100$ Payoneer obojici poklanja po 25$ na račun.

Send this user an email Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
03-02-2012, 01:02 PM (This post was last modified: 03-02-2012 02:35 PM by Palac.)
Post: #17
Smil42c3e9b74e235 RE: Kako rangirati medium/micro niche stranicu
(03-02-2012 01:09 AM)LeonMak Wrote:  ...Tek nekoliko mjeseci ili pol godine kasnije shvatio sam da je čovjek bio potpuno u pravu...
Odlilčno Leone. Evo, ja sam već shvatio. Nije mi trebalo 6 mjeseci, hvala svima na tomu.

(03-02-2012 01:09 AM)LeonMak Wrote:  Ne znam samo od kud tebi muda...
Od kud... Već sam se jednom predstavio punim imenom; K...c Palac. Smile
One tvrdnje za koje se zalažem znam da jesu točne. No, ponavljam još jednom; hvala i vama koji izlažete informacije koje i nisu najtočnije, iskustvom ćemo svi znati prepoznati i staviti (i) takve u adekvatni okvir.

To i jeste bit Fouma.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
03-02-2012, 02:31 PM
Post: #18
RE: Kako rangirati medium/micro niche stranicu
Ajd laganini prestani trolat jer pišeš same gluposti.
Send this user an email Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
Thanks given by (3): Igor Tomić, drazenbr, DavidVictor
03-02-2012, 05:44 PM
Post: #19
RE: Kako rangirati medium/micro niche stranicu
Bez prepiranja molim.

Palac - samo jedno pitanje me zanima. Zasto postavljas pitanje kad ne uvazavas odgovore vec znas da to nije tako?
Send this user an email Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
Thanks given by (1): DavidVictor
03-02-2012, 06:04 PM (This post was last modified: 03-02-2012 06:05 PM by Palac.)
Post: #20
RE: Kako rangirati medium/micro niche stranicu
(03-02-2012 05:44 PM)dbomestar Wrote:  Bez prepiranja molim.
Palac - samo jedno pitanje me zanima. Zasto postavljas pitanje kad ne uvazavas odgovore vec znas da to nije tako?
Uvažavam odgovore, i cijenim ih.
Ali hoću li to prihvatiti ipak je samo moja stvar, jasno. Neka se nitko ne nađe uvrijeđen ovim, jer i nema zašto, naravno. Prepiranje mi je sigurno posljednja ambicija.

P.S. Samo kao ilustracija svemu: Ovaj Forum pratim godinama, i naučio sam dosta.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Kako rankovati stranicu na drugim jezicima{chinese etc} bigli100 0 896 09-04-2016 02:13 PM
Last Post: bigli100
Sad SEO za stranicu sa flash igricama bmarko15 6 1,887 15-11-2013 02:06 PM
Last Post: Davor Bomestar
  Ogromna lista Keyword-ova za vas novi Micro Niche Site AleksaS 8 2,871 20-02-2013 05:44 PM
Last Post: dev_masta
  Kako prijaviti web stranicu na google maps kres0 2 2,012 23-03-2012 01:19 AM
Last Post: kres0
  Koji domen ce najbolje rangirati? Jokja 14 2,768 25-02-2011 12:58 AM
Last Post: Jokja
  SEO za novu stranicu mile108 14 2,597 05-02-2011 11:59 AM
Last Post: mile108
  Kako uspješno optimizirati stranicu za više od 10 000 ključnih pojmova maximum 5 2,033 19-05-2010 05:43 PM
Last Post: Hellas
  Koliko dobro mozete rangirati sa niskokvalitetnim link building metodama? Davor Bomestar 2 3,742 21-04-2010 06:28 PM
Last Post: Davor Bomestar

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)