Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Facebook u poslovne svrhe
» Kako koristiti najpopularniju društvenu mrežu za nešto korisno
20-11-2015, 01:50 PM
Post: #1
Facebook u poslovne svrhe
Društvene mreže nam mogu koristiti za zabavu i gledanje smiješnih mačaka i krokodila Smile, dok sa druge strane na Face-u možemo vidjeti ogromnu priliku za zaradu i promoviranje svog posla, ideja, uvjerenja, itd...

Korisnik sam ove društvene mreže od 2008 godine i od onda, pa sve do danas počeo sam pratiti (svijesno ili nesvjesno) mnoštvo stranica i grupa, neke svakodnevno postavljaju nešto korisno za mene, a neke svakodnevno postavljaju stvari koje su totalno nebitne za mene (ove posljednje su u većini). Danas sam se jednom zauvijek odlučio riještiti tog problema, pa baš zato i pišem ovaj post ovdje javno na forumu da čujem i vaše ideje.

Prvu stvar koju sam napravio provjerio sam koje sve grupe pratim i uvidio da ima mnogo onih koje mi nisu bitne, prošao sam relativno brzo kroz popis i uklonio sve grupe koje mi ne trebaju za posao ili nešto što je meni bitno, za ovo mi je trebalo nekih 30-ak minuta. Jednostavno sam posjetio link na Face-u: https://www.facebook.com/groups/?category=membership i desno kod kotačića (Settings) kliknuo na "Leave Group".
Slijedeća stvar je bila ukloniti sve stranice koje sam ikada "Lajkao" a koje mi samo odvlače pažnju i koje mi ne trebaju, posjetio link: https://www.facebook.com/pages/?category=liked, skrolao sam da vidim koliko stranica imam, i u tom trenutku došao sam do problema. Nikako nisam mogao doći do kraja popisa pošto ih imam previše Smile. Moja nekakva "taktika" je da ne brišem sve stranice isti dan (pošto bi mi to oduzelo previše vremena) nego da se svakih nekoliko dana vraćam na popis i obrišem desetak stranica, a ono što već sada radim je da brišem sve one stranice koje mi se pojave na Timeline-u a koje ne želim da se ovdje pojavljuju.

Ovo je sami početak što se može napraviti da se na našem Timeline-u počnu prikazivati stvari koje trebamo i koje su nama važne, ali isto tako jako važan korak. Volio bi čuti i od ostalih članova Foruma kakve su vaše "taktike" šta radite, koga pratite (stranice, grupe, osobe) a koje su korisne za internet marketing, Web, edukaciju, programiranje?

Prati moj put do milijunaša u 365 dana

Coinbase - Kupuj Bitcoin i ostale kriptovalute i za uplaćenih 100$ dobiješ dodatnih 10$
Send this user an email Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
20-11-2015, 04:04 PM
Post: #2
RE: Facebook u poslovne svrhe
Ja sam istu stvar bio napravio prije vise mjeseci. Zapravo ja sam blokirao vecinu ljudi, unlajkao skoro sve stranice i grupe. Sada pratim jako jako mali broj stvari. Zapravo toliko mali broj da vec i ovo mi postaje dosta brzo dosadno jer stalno istu ekipu i grupe vidim.

No isto tako, pratim uglavnom neke zaista bitne poslovne FB grupe i stranice. Od poslovnih, cisto jer volim procitat ponekad neke poslovne vijesti nevezane za moj posao, to bi bili bloomberg, inc.com, te jos pratim new york magazine, the atlantic sto su americki portali koji ponekad znaju imat ok teme, iako nisu poslovno orijentirani. Od FB grupa pratim SEO, Local SEO, PBN i tu i tamo neku koja nije vezana za posao. Pratim sta ekipa u mojoj industriji prica, iako me ugl. zanimaju stvari s poslovne strane.

SaaS SEO Marketing Agency
Send this user an email Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
20-11-2015, 11:37 PM
Post: #3
RE: Facebook u poslovne svrhe
Od početka lajkam samo stranice koje me zanimaju, pa ni nemam previše spama na news feedu.
Ako se pak nađu naporni ljudi ili stranica koja objavljuje previše nebitnih stvari, samo kliknem Unfollow i problem je rješen.

Neke od meni zanimljivih stranica koje pratim su Lynda.com, Codecademy, CreativeBloQ, Photo Extremist, Creative Allies, Istok Pavlovic, Zimo i stranice vezane za Adobe proizvode.

Triješće - web strip
Send this user an email Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Kako koristiti Pinterest u svrhe marketinga (split) BlackSwan 12 7,467 04-07-2016 12:52 AM
Last Post: grasshopper
  Facebook ads ? gringo 9 7,181 22-01-2016 05:08 PM
Last Post: Perky
  Facebook Ad kasper90 2 2,367 18-12-2012 02:24 AM
Last Post: optimista
  RSS FACEBOOK Vendetta 1 2,810 11-01-2012 08:16 PM
Last Post: sax

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)