IZ Forum - Internet Marketing, SEO optimizacija, Internet Posao, Freelancer zarada
Dropshipping Amazon - Ebay - Printable Version

+- IZ Forum - Internet Marketing, SEO optimizacija, Internet Posao, Freelancer zarada (http://www.internetzarada.org)
+-- Forum: Online zarada (/forumdisplay.php?fid=19)
+--- Forum: Početnici (/forumdisplay.php?fid=45)
+--- Thread: Dropshipping Amazon - Ebay (/showthread.php?tid=15156)Dropshipping Amazon - Ebay - žžžž - 02-03-2018 08:58 PM

Pozdrav,

Ima li itko tko se bavi dropshippingom(točnije rečeno arbitražom)?

Jel ikome uspjelo ne platiti dodatnih 25% VAT-a na eBay fee-ove.
Ima li uopće dropshippera na ovom forumu? Ako ima mogli bi napraviti neku skype grupu. Ili nešto slično, razmjena iskustava.

+ Ako ima netko tko zbilja dropshippa na Amazonu, dobro bi mi došao kakav savjet. Ako je moguće(kreće se polagano i u to).

Zanima me i kako se prijavljuje porez na takve stvari. Pošto će mi uskoro to postati full time income.


RE: Dropshipping Amazon - Ebay - weblinks - 03-03-2018 07:31 PM

Pozdrav!

Nije bas pametno prodavati preko Amazona i raditi dropship (ako to pitas). Amazon ima striktne uslove i ako se desi da te dobavljac jednom ispali, moze se desiti da izgubis nalog. Drugo, treba ti dobavljac koji ce da stampa tvoj logo/ime na stvarima koje saljes. Ne smes da prodajes preko Amazona, a da robu salje neko drugi. Ima i takvih dobavljaca, ali ih nije lako naci za ono sto hoces da prodajes. Bolje je da prodajes preko FBA, nego da radis klasican dropshipping, jer sa FBA skoro i nemas takav rizik, jer sve odradi Amazon.

Za dropshipping je bolje prodavati na drugom mestu, a kupovati robu preko Amazona. Imas ovde na forumu jako detaljno objasnjen metod dropship sa Amazona na ebay. I ovde je malo cim naci odgovarajucu stvar po odgovarajucoj ceni, a da ti se isplati prodaja. Pretrazi malo forum, ima dosta korisnih informacija.

Overstock isto nije los za kupovinu robe ako ces da radis dropshipping. Tamo imas skuplje stvari, ali cesto daju velike popuste kupcima, tako da nekad na samoj razlici popusta i pune cene moze prilicno dobro da se zaradi.

Sto se tice VAT-a, to ne bih znao kako da zaobidjes. Mozda te neko iz Hrvatske bolje posavetuje, jer mi jos uvek ne placamo VAT.


RE: Dropshipping Amazon - Ebay - žžžž - 04-03-2018 02:26 PM

Hvala na odgovoru, makar mislim da se ne razumijemo.
Smile


RE: Dropshipping Amazon - Ebay - Lazar023 - 06-03-2018 02:23 AM

Ako ti niko ne odgovori na forumu - robaj da nadjes nekog knjigovodju (accountant),oni bi trebalo da znaju odgovor na to pitanje Winking