IZ Forum - Internet Marketing, SEO optimizacija, Internet Posao, Freelancer zarada
Pocetak-WebHost i Domen - Printable Version

+- IZ Forum - Internet Marketing, SEO optimizacija, Internet Posao, Freelancer zarada (http://www.internetzarada.org)
+-- Forum: Online zarada (/forumdisplay.php?fid=19)
+--- Forum: Početnici (/forumdisplay.php?fid=45)
+--- Thread: Pocetak-WebHost i Domen (/showthread.php?tid=13039)Pocetak-WebHost i Domen - Nixel - 15-12-2015 12:14 AM

Da se predstavim. Ja sam Nikola, imam 16 godina i iz Nisa sam. Nov sam na ovom forumu, procitao sam pravila i ostalo, ali ne zamerite mi ako mi neki topic ne bude na mestu. Ako bude primedba promenicu mu mesto ili moderator moze umesto mene.
Dakle evo mojih par pitanja?
1. Planiram da otvorim website(nesto nalik magazinu), pa bih zeleo da me posavetujte za koji hosting da se odlucim. Dobio sam preporuku za Hostgator, ali zeleo bih da cujem vise preporuka. Kako ide uplata za hosting? Naravno mozete dodati jos neke informacije ako ih smatrate vazne i korisne za mene.
2. Drugo pitanje - DOMEN. Preporuka koju sam dobio je GoDaddy ali zelim naravno da cujem i ostale. Kako ide uplata za njih? Dodajte jos neke informacije u koliko ih smatrate korisnim.
3. Kako pokrecem sajt? Preko Wordpressa? Kako ide taj proces, mozete li mi objasniti to malo opsirnije?

4. Planiram da sajt povezem sa google adsensom? Da li ce praviti mozda oni problem oko sazdrzaja sajta ili tako necega? Inace, youtube kanal mi je povezan sa google adsensom i za sada nisam imao problema.

Svi saveti i info su dobrodosli, unapred hvala svakome ko zeli da mi napise i pomogne.


RE: Pocetak-WebHost i Domen - denza258 - 15-12-2015 12:50 AM

Pozdrav Nikola Smile
Po pitanjima bih rekao da si pocetnik pa bi ti takva jedna stranica tipa magazin bila prevelik zalogaj ukoliko sam radis i ukoliko jos ne vladas osnovama html-a i css-a, ali da ti odgovorim na pitanja prvo.
1.Ja sam zapoceo s hostgatorom, ali zadnja 4 mjeseca koristim hosting ebaustela koji mi je 10 kuna mjesecno iliti priblizno 1,5$. Uplata na racun.

2. Godaddy ce ti biti sasvim dobar. Prva domena (.com) ti je samo 1$ za godinu dana. Mozes karticom uplatiti, a i paypalom ukoliko nađes takav kupon. Kupona imas po cijelom internetu.

3. Wordpress ti je najlaksi za nauciti. Kad sredis hosting i domenu pogledaj video na youtube-u kako se instalira i kad postavis onda se igraj s kodovima, dizajnom itd.

4.Ne bi trebalo biti problema ako planiras normalan sadrzaj dodavati. Ovisi o tematici o kojoj budes pisao